Post entry

"Konsortium Jakob AB" för åter Volvo till svedala.. ?!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Med tanke på hur många rykten det florerar här om att Kina, och deras bilföretag Geely försöker att lägga vantarna på Volvo PV, är denna nyhet otroligt härlig att läsa om att "Konsortium Jakob AB" blandar sig i leken med en budgivningen om Volvo PV..

Om man får tro nyheterna om att ett nytt konsortium "Konsortium Jakob AB", med ägardominans i Sverige nu ger sig in i kampen om Volvo PV, är detta ett tecken på att Svereige vill ha Volvo PV tillbaks till Torslanda. Kanske inte så underligt att de just valt namnet "Jakob" för bolaget.. :o) Det sägs också att det är Ingenjörs facket på Volvo PV, uttrycks sig negativt till att få en kinesisk ägare..

Den tidigare Volvo PVs VD Roger Holtback står i spetsen för detta försök att nu utmana kinesiska biltillverkaren Geely, med att ge sig in i budgivningen om just Volvo PV. Men Ford har lovat att ta deras budgivning seriöst, detta på trots att de ger sig in leken, relativt sent.

Volvo PVs värde? När det såldes till Ford, var köpesumman 50 miljarer. Nu några år efter behöver konsortiet snabbt skaka fram 15-20 miljarder, för att vara en seriös budgivare. Efterföljande behövs troligern ytterligare10-15 miljarder, men detta är väl ren spekulation idagsläget?! Det sägs också att det jobbas för högtryck med att säkra dessa summor till finasieringen. Tydligen ska anställda i Beligen och Sverige, erbjudas möjligheten att gå in som delägare, med var sin del om två månadslöner. Även svveriges återförsäljare ska erbjudas delägarskap i Volvo PV.

Undas om ryktet med att Roger Holtback, ska gå in som ordförande i Volvo PV, där det sägs att han även har en aktiv roll i själva budprocessen, är just ett rykte eller om den tidigare VDn och vice VDn i Volvo PV tackar ja till detta..

Tidigare i sommar har Geely dementerat i kinesisk press, alla ryketen om att de skulle vara intresserade av Volvo PV..

Jaja, sista ordet lär inte vara sagt.. Ska bli spännande att se om det blir budgining eller ej mellan "Jakob" och Geely..

Lev väl!

Mvh

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?