Post entry

Ökar i Wallenstam på medel och lång sikt

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Hej

Går man i tankarna om att öka i Wallenstam kom fredagens plötsliga nedgång på nästan 3.5% lite oväntat, men inte helt fel kanske. Kan det vara en reaktion på den senaste tidens uppgång i kombination med oroligheterna på marknaden i övrigt? Någon annan förklaring lyckas jag inte hitta.

Har läst årsredovisningen för 2009 men det är första gången jag tar mig genom en sådan så jag vet inte riktigt hur man skall suga åt sig all info och tyda den rätt. Kunde i vilket fall som helst inte se något anmärkningsvärt utan framtiden verkar se positiv ut. Mottagningen på marknaden blev även den positiv.

Trigger för vidare uppgång torde vara utdelningen som kommer smygandes. Trots att jag är ny på området kan man se att kurserna ofta stiger när det närmar sig utdelning. Det som talar mot det är att det verkar vara ganska låg utdelning jämfört med andra papper, drygt 2.3%.

Avanza skriver:
P/E: 17
Kurs/Eget kap: 0,96
Direktavkastning: ca 2,3%

Ni som kan det här med att analysera värdepapper, har någon lust att hjälpa mig tolka läget lite ytligt som det ser ut idag?

Om man skulle ge sig på att göra en analys på egen hand, i vilken ände skall man börja? En fundamental analys är väl bra att ha som grund, men skall man även ta hänsyn till TA?

Hoppas att ni kan stå ut med ännu en nybörjare.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?