Post entry

Wesc ett nytt Borg-light

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Wesc är i ett intressant skede där tillväxten gör att rörelsemarginalen stiger snabbt vilket ökar vinsten kraftigt. Precis som det gjorde för Borg under glansdagarna...

Wesc kom med pressmedelande idag och efter det är det inte svårt att räkna ut att rapporten 9.de september blir bra...
Jag tror att resan bara börjat för Wesc som bl.a ökar dramatiskt på den erkänt svåra USA-marknaden.

Pressmeddelandet i dag:

_"WeSC: Utskiftning om 5 kronor per aktie kommer föreslås årsstämman

Med anledning av den fortsatt positiva utvecklingen under det första kvartalet 2009/2010 och bolagets starka finansiella ställning har styrelsen nu beslutat att föreslå årsstämman den 8 oktober 2009 att 5 kronor per aktie utskiftas till aktieägarna genom ett inlösenförfarande. Förslaget kommer att presenteras i kallelsen till årsstämman som beräknas skickas ut omkring den 8 september 2009.

”Mot bakgrund av en starkare operativ utveckling än förväntat och baserat på att vi nu ser att WeSC har en mycket god kapitalbas har vi beslutat att lägga fram ett förslag till årsstämman som innebär en utskiftning av del av det kapital som idag ej behövs för att finansiera framtida investeringar i fortsatt tillväxt.” säger Theodor Dalenson, styrelseordförande"_

_Jag har drygt 5.50 i vpa-prognos kanske uppåt 6 kr för nuvarande räkenskapsår och ca 9 kr för nästa tack vare marginalexpansionen. Då har vi snart en dubblare...till att börja med...;-)
Ett nytt Borg-light på gång här tror jag. Borg har börsvärde 1,5 miljarder och Wesc 0,5 miljarder men är nog snart ikapp...;-)

www.wesccorp.com/_

Jag är i asien nu med 31 grader och strålande sol om ni mot förmodan vill veta...;-) Åter i slutet av oktober och till dess bara sporadiska inhopp.

Ha det Redeyevänner

Mrs Market

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?