Post entry

White Shark - turnaround? (uppd 2)

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Här kommer en uppdatering av mitt första blogginlägg daterat 2010-02-18.

White Shark kom i fredags med en Q4 rapport. Som väntat var omsättningen för kvartalet låg och resultatmässigt ser rapporten vid en första anblick bedrövlig ut. Dock beror den stora förlusten på nedskrivningar i imateriella anläggningstillgångar (främst av Tomtar & Troll 1 samt Tomtar & Troll 2). Detta har jag efterlyst en längre tid i och med filmens uteblivna succe. Den nya ledningen agerade alltså direkt och det är inte direkt ovanligt att en ny bolagsledning rensar i balansräkningen vid övertagande. Likvida medel uppgår till ca 4 milj kr per 31/12 vilket är helt i sin ordning. Notera att börsvärde med dagens kurs på ca 9 kr är ca 9 milj kr.

Några dagar innan rapporten uppdaterade WS insynslistan samt listan över 10 största aktieägare. Noterbart där är att Robert Rhodin sålt ut hela sitt innehav och att Carl-Johan Merners innehav numera uppgår till ca 5000 aktier (fått detta bekräftat av bolaget). Det stora säljtrycket som dessa båda herrar skapat de senaste månaderna är nu alltså över. Det jag vill se nu är att de nya ledningspersonerna (Peter Levin, Peter Lewis, Mathias Berggren) köper på sig ett innehav, detta skulle tex kunna ske via en riktad emission nu under våren. Att vi kommer få en emission, troligtvis en riktad sådan är ingen högoddsare, villkoren i en sådan blir intressanta att följa. Kanske kommer Anders Bagge stå som garant?

En nyhet i rapporten är att WS framöver kommer lägga mindre risk i respektive filmprojekt. I fallet Tomtar & Troll så valde man att ta hela risken själva vilket i och för sig vid en succe skulle gett stort utfall. Det känns så här i efterhand som förre VD:n och grundaren Robert Rhodin fick lite hybris över sin "ögonsten" Tomtar & Troll. Framöver kommer man istället söka samarbetspartners och då ha en viss andel/procent i ett antal olika projekt. Avkastningen per projekt kommer då givetvis bli lägre men å andra sidan minskar risken för bolaget. Jämför detta tex med olje/gasbolagen som köper in procentandelar i olika prospekteringsprojekt. Att stå och falla med en film som man hittills gjort är inte bra. Den nya ledningens strategi att satsa som delfinansiärer i ett flertal olika projekt låter däremot mycket bättre. Vad tycker ni?

Återkommer med en ytterligare uppdatering så fort vi får mer info om Astrid Silverlock. Notera att volaliteten i WS-aktien är enorm och kursen kan sticka upp/ner flera 100% vid nyheter. White Shark är en extrem risk placering och mitt tips är att inhandla den som en spännande krydda i portföljen. Jag kommer i varje fall ge den nya ledningen en chans och ser i första hand fram emot Cannes 2010.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?