Post entry

White Shark - Turnaround? (uppd 4)

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Här kommer kommentarer samt synpunkter på Q1 rapporten som kom den 30/4. Det har nu gått drygt 1 månad sedan min förra uppdatering och en del har hänt sedan dess:

Händelser sedan min förra uppdatering:

* Bolaget har under perioden färdgställt trailern för Astrid Silverlock. Styrelse och ett fåtal personer till har fått se den och vad jag hört (kontakt via Peter Levin) har den mottagits väl.

* WS-teamet är nu förberedda för Cannes-festivalen som kör igång i nästa vecka. Peter Levin och Peter Lewis kommer närvara på plats och detta blir startpunkten för införsäljning, knyta kontakter, investerare samt signa samarbetsavtal gällande Astrid Silverlock projektet.

* White Shark kommer under sommaren byta namn. Förslag på namn ska komma innan årsstämman. Nystart, ny ledning, nytt namn?

Positivt från rapporten:

* Den korta finansieringen är löst via ett lån på 2,8 milj kr

* Man har slutreglerat allt vad gäller tidigare huvudägare/ledning

* Kostnadsbesparingar har gett effekt

* Fortsatt fokus på att sprida risker - flera olika filmer

* Producera reklam/företagsfilmer för kortsiktiga intäkter

Negativt från rapporten:

* Obefintlig omsättning - Tomtar & Troll royaltyintäkter minimala

* Likviditeten - knappt 1 miljon kr i likvida medel per 31/3

* Fortfarande inga tecken på insiderköp från nya ledningen

Slutkommentar: Trots den usla omsättningen och det dåliga resultatet finns det tecken som är positiva. Cannes - startskottet för Astrid Silverlock projektet nu i maj blir givetvis en mycket viktig händelse för bolaget. Dagens slaktade kurs på 7 kr ger ett marknadsvärde på 6-7 milj kr och minsta lillla positia nyhet kan få kursen att stiga kraftigt. Ni som tidigare haft koll på WS vet vad jag pratar om, aktien är oerhörd volatil! Som jag tidigare nämnt bör vi kunna se spekulativa race i aktien i samband eller strax efter Cannesfestivalen i samband med rykten. För den som funderar på att investera i aktien vill jag återigen poängtera att White Shark är högrisk på högsta nivå. Jag rekomenderar köp i aktien då jag tror intresset för bolaget kommer öka nu framöver men jag skulle dock vilja se insiderköp från den nya ledningen i aktien innan starkt köp gäller. Fortsättning följer...

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?