ARCOMA

Arcoma

Blog article

Print

Köp Arcoma

Denna text är skriven av Redeyes bloggforums skribent. Det är denne, och EJ Redeye, som ansvarar för inläggets innehåll. Det är således den enskilda signaturen som är ansvarig för inläggets kvalitet och trovärdighet. Läsarna av detta inlägg uppmanas att på egen hand kritiskt analysera och granska informationen.

Arcoma är en ledande leverantör av högkvalitativa, tekniskt avancerade, digitala röntgensystem. Över 2 500 av Arcomas digitala röntgensystem finns idag installerade över hela världen. Bolaget har sitt huvudkontor i Växjö och har två dotterbolag, ett i Hong Kong och ett i USA.
</p>
Arcomas produkter utmärker sig bland annat genom god ergonomi och högt patientflöde. Våra produkter erbjuder ett stort mått av flexibilitet vilket är en konkurrensfördel i upphandlingar. Arcomas digitala röntgensystem säljs under eget varumärke genom distributörer på valda marknader.
</p>
Bolaget säljer positioneringsystem och delsystem samt reservdelar till industriledande globala OEM-partners som FUJIFILM, Konica Minolta, Siemens och Canon. De multipla försäljningskanalerna möjliggör att Arcoma kan kommersialisera sina produkter globalt. Arcoma är ett unikt bolag i branschen och konkurrerar trots sin relativa litenhet med många större spelare. Vi gör det genom god kvalitet, robusta och driftssäkra produkter samt genom att erbjuda produkter som ger flexibilitet att installeras i många olika typer av rum och konfigurationer vilket bidrar till en god totalekonomi för slutkunden.

(http://ca.penser.se/intervju/arcoma-ett-svenskt-rontgenbolag-pa-en-global-marknad/)

Arcoma värderas idag till ca 60 miljoner kronor på First North börsen. Företaget är ett företag från Växjö som förser världen med digitala röntgensystem. Arcoma är världskända och är ett av tre företag som är i toppen runt om i världen.

Arcoma omsatte i Q4 35 150 kSek vilket var en ökning med 23 % mot föregående år.

Utdrag från senaste rapport:

Prestigeorder till Hong Kong Arcoma har tillsammans med Canon och en lokal distributör vunnit två upphandlingar i Hong Kong. Ett av Hong Kongs mest välrenommerade publika sjukhus, Queen Mary Hospital, har valt Arcomas mest avancerade system Precision till sin radiologiavdelning. Arcoma har även säkrat leverans av ett Intuitionsystem till ett privat sjukhus i Hong Kong. De båda systemen är Arcomas första i Hong Kong.

Produktgodkännande och första order från Sydkorea Arcomas autopositionerande system Precision har erhållit godkännande i Sydkorea och i samband med detta har Arcoma installerat sitt första system i Sydkorea på NHIS Ilsan Hospital. Sjukhuset är det enda i sitt slag i Sydkorea som ägs och drivs av Sydkoreas National Insurance Provider, NHIS. Ilsan Hospital kommer att vara en utmärkt referensinstallation för Arcoma på den krävande men växande sydkoreanska marknaden.

Arcoma erhåller produktgodkännanden i Thailand Arcoma har erhållit produktgodkännande för den thailändska marknaden för sina digitala röntgensystem Precision och Intuition. Produktgodkännande från Thai FDA medför att Arcoma tillsammans med sin distributör i Thailand nu kan delta i upphandlingar och aktivt sälja produkterna i landet. Thailand är en växande marknad för digitala röntgensystem där höga krav ställs på funktion och kvalitet. Den växande medicinska turismen i landet skapar en ökande efterfrågan på digitala röntgensystem.

Leveransstart för Arcoma Precision Arcoma har skeppat de första Arcoma Precisionsystemen, en nyutvecklad produkt för märkesoberoende återförsäljare. Arcoma Precision är bolagets första autopositionerande digitala röntgensystem som Arcoma kan leverera komplett med bildmjukvara och digitala detektorer. Utvecklingen av Arcoma Precision ett av Arcomas största utvecklingsprojekt under de senaste åren. Produkten skapar möjlighet för Arcoma att bredda sina försäljningskanaler.

Nyemission genomförd Genom en nyemission som ökade antal aktier från 7 113 386 till 10 345 726 tillfördes bolaget netto 15,7 MSEK efter emissionskostnader.

EFTER KVARTALET Genombrottsorder till Singapore Arcoma har tillsammans med sin lokala distributör och Canon vunnit en genombrottsorder till Singapore. Ett av Singapores mest välrenommerade akademiska sjukhus, National University Hospital, har valt Arcomas mest avancerade system Precision till sin radiologiavdelning. Systemet är Arcomas första i Singapore.

Länk till rapport Avanza: https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2016/02/24/arcoma-ab-arcoma-ab-positivt-avslut-pa-2015.html

Arcoma har nyss släppt sitt flaggskepp Arcoma Precision i samband med en emission under oktober/november: https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2015/12/14/arcoma-ab-arcoma-ab-leveransstart-for-arcoma-precision.html

Ett utdrag av de största aktieägarna i Arcoma är:

Sunstone 36,3% - Danskt investeringsinstitut som investerar i bolag i tidig utveckling

Linc Invest AB 31,9% - Bengt Julander MedCap och Meda

Vixco Capital AB 3,6% - Mats Thorén Bioinvent, MedCap, Catella

http://arcoma-imix.com/investors/share/owners/

93,3 % ägs av de största aktieägarna och enbart 6,8% av alla aktier är i free-float.

Efter rapporten fick Arcoma en order från Iran på 2,5 msek

https://www.avanza.se/placera/telegram/2016/02/29/arcoma-far-order-vard-25-mln-kr-fran-iran.html

Tycker detta företag är en no-brainer och värderingen borde klättra uppåt under året. Speciellt med tanke på att P/S talet är 0,37. Tror också att Arcoma kan vara föremål för uppköp.

En del av texten är kopierad från PM (se länkar), all investering sker på egen risk.