ARCOMA

Arcoma

News article

Print

ARCOMA: AKTIE STIGER, NY ORDFÖRANDE INVESTERAR I NYEMISSION


STOCKHOLM (Direkt) Aktien för medicinteknikbolaget Arcoma, verksamt inom röntgensystem, stiger kraftigt på First North under en för bolaget relativt intensiv handel, efter ett pressmeddelande om nyemissioner och ny styrelseordförande som ...

STOCKHOLM (Direkt) Aktien för medicinteknikbolaget Arcoma, verksamt inom röntgensystem, stiger kraftigt på First North under en för bolaget relativt intensiv handel, efter ett pressmeddelande om nyemissioner och ny styrelseordförande som publicerades strax efter tisdagens börsöppning.

Bolaget planerar två riktade nyemissioner om sammanlagt tio miljoner kronor, fördelat på 2,3 miljoner aktier till teckningskursen 4:35 kronor - 4 procents rabatt jämfört med genomsnittskursen 10 dagar före emissionsbeslutet.

I dagsläget har bolaget 10,3 miljoner aktier och ett börsvärde, efter tisdagens kursuppgång, på 56 miljoner kronor. Utspädningseffekten blir därmed cirka 18,2 procent.

Den ena av nyemissionerna, som vardera avser 1,15 miljoner aktier och 5 miljoner kronor, riktas till Lars Kvarnhem, som kommer att föreslås som ny styrelseordförande vid årsstämman 18 maj. I dagsläget är han vd för det före detta First North-listade hjälpmedelsbolaget Human Care.

Den andra emissionen riktas till en grupp av fem personer, bland andra Claes Kinell, en skånsk investerare som är nischbanken Collectors åttonde största ägare.

Största ägare i Arcoma, med 34 procent av bolaget, är Bengt Julander, medicinteknikinvesterare som bland annat är största ägare i Stille. Där är Lars Kvarnhem före detta styrelseledamot.

Vid lunchtid på tisdagen var Arcoma-aktien upp 18 procent till 5:40 kronor efter 48 avslut.