ARISE

Arise

News article

Print

ARISE: JAN BARCHAN NY STÖRSTA ÄGARE EFTER STOR ÖKNING (NY)


(Lägger till: sista stycket) STOCKHOLM (Direkt) Finansmannen Jan Barchan har köpt aktier i vindkraftsbolaget Arise varefter innehavet ökat till 14,9 procent av aktierna. Det framgår av ett flaggningsmeddelande. Jan Barchan, vars innehav ligger ...

(Lägger till: sista stycket)

STOCKHOLM (Direkt) Finansmannen Jan Barchan har köpt aktier i vindkraftsbolaget Arise varefter innehavet ökat till 14,9 procent av aktierna.

Det framgår av ett flaggningsmeddelande.

Jan Barchan, vars innehav ligger i bolaget Briban Invest, flaggade för ett innehav strax över 5 procent i slutet av oktober - en andel som var oförändrar fram till årsskiftet enligt ägardatatjänsten Holdings sammanställning. Jan Barchan är i och med ökningen bolagets största ägare.

Jan Barchan är storägare i Studsvik och Net Insight. Han var även relativt tidig investerare i 3D-printingbolaget Arcam som han gick in i 2006. Åtta år senare, och en stor kursuppgång, sålde han innehavet för nästan 300 miljoner kronor.

Tidigare på tisdagen flaggade Statkraft AS för att det norska bolaget hade sålt hela sitt innehav, motsvarande cirka 7,5 procent, i Arise.