BETS B

Betsson

Research note

Print

Klar besvikelse från Betsson

Betssons vinstvarning nu på morgonen är en riktigt plump i protokollet och vi ser en fortsatt osäker utveckling för aktien trots morgonens kursnedgång.

Betsson meddelar nu på morgonen att bolagets omsättning och rörelseresultat skiljer sig väsentligt från marknadens förväntningar. Enligt en färsk sammanställning av Inquiry Financial väntades en omsättning på mellan 592 och 688 MSEK i Q3. BEtsson flaggar nu för en omsättning på mellan 525 och 535 MSEK. 

Rörelseresultatet bedöms hamna på mellan 115 och 130 MSEK, att jämföra med förväntningarna på mellan 161 och 201 MSEK. Anledningarna uppges vara en kortare säsong för de stora fotbollsligorna under Q3, en lägre marginal för sportboken och tekniska problem med migreringen av Betsafe.com till en ny plattform. 

Justerat för förvärvet av Nordic Gaming Group på runt 100 MSEK i bruttoresultat ser det ut som att Betsson de facto uppvisar en negativ tillväxt. 

Sammantaget är kvartalets utfall en stor besvikelse.Frågan är om det är bestående problem och en trendvändning för Betsson som historiskt i regel varit bäst i klassen. De tekniska problemen bör vara av övergående natur och fotbollsligornas planering går det inte att göra något åt.  Det är dock  andra kvartalet i rad som bolaget har problem med lönsamhetsnivån i sportboken, vilket oroar. Positivt är att bolaget bekräftar ATH i kunddeponeringar och en hög bruttoomsättning i sportboken.

Vårt förtroende för bolaget har fått sig en törn och vi har sänkt vår prognos för årets vinst från 15,71 kronor per aktie till 12,76. Därmed handlas aktien i skrivande stund till P/E 13,2  på kursen 169 kronor. Detta är relativt högt i ett historiskt perspektiv och vi ser en fortsatt nedsida för aktien den närmaste tiden. 

 

 

 

 

 

Download our latest Research Report from 2012-07-30

Download full report icon-download