CANTA

Cantargia

News article

Print

CANTARGIA: NYTT KAPITAL SKA TA CAN04 GENOM FAS 2-STUDIER - VD


STOCKHOLM (Direkt) Forskningsbolaget Cantargia kommer efter den pågående kapitalanskaffningen att vara finansierade fram till 2020."Då är vi igenom fas 2- studier och kommer att ha robusta data inom både icke småcellig lungcancer och ...

STOCKHOLM (Direkt) Forskningsbolaget Cantargia kommer efter den pågående kapitalanskaffningen att vara finansierade fram till 2020.

"Då är vi igenom fas 2- studier och kommer att ha robusta data inom både icke småcellig lungcancer och bukspottkörtelcancer", säger Cantargias vd Göran Forsberg till Nyhetsbyrån Direkt.

Med intresse att investera i bolaget från flera tunga institutionella aktörer som till exempel AP-fonderna bedömde Cantargia att läget var rätt att genomföra kapitalanskaffningen.

"Vi har pengar fram till nästa sommar och någon gång måste vi fylla på kassan. I och med det fanns ett stort intresse att gå in i bolaget blev det bra tajming att göra allting nu", säger Göran Forsberg.

Någon gång under utvecklingen av läkemedelskandidaten CAN04 planerar Cantargia att genomföra en utlicensiering, men med nytt kapital i ryggen har Cantargia gott om tid att sluta ett partnerskapsavtal.

"Vår huvudstrategi är att vi ska finansiera utvecklingen tills vi får 'proof of concept' och därefter söka partnerskap. Sedan kan vi inte ignorera att en stark publikation i The Lancet visar att den här verkningsmekanismen som vi står på leder till en minskad risk för lungcancer. Det plus att vi är i en klinisk fas har ökat intresset för väldigt mycket för bolaget och vår forskning. Vi kan inte utesluta att någon skulle vilja skriva ett partnerskapsavtal innan vår plan och det sätter oss i en stark förhandlingssits", säger Göran Forsberg.

CAN04 har riktat in sig på målmolekylen IL1RAP som läkemedel som Sobis Kineret och Novartis Canakinumab visat sig ha effekter på inom inflammatoriska och autoimmuna sjukdomar.