COPP B

Copperstone Resources

News article

Print

COPPERSTONE RESOURCES: BEDÖMER UPPTÄCKT SKA KUNNA VÄXA - VD


STOCKHOLM (Direkt) Gruvprospekteringsbolaget Copperstones upptäckt av mineraliseringar på djupet vid projektet Svartliden-Eva bedöms kunna växa i storlek. Det säger bolagets vd Per Storm i en kommentar till Nyhetsbyrån Direkt på måndagen ...

STOCKHOLM (Direkt) Gruvprospekteringsbolaget Copperstones upptäckt av mineraliseringar på djupet vid projektet Svartliden-Eva bedöms kunna växa i storlek.

Det säger bolagets vd Per Storm i en kommentar till Nyhetsbyrån Direkt på måndagen efter att bolaget i fredagskväll skickat ut ett pressmeddelande om fyndet.

"Vi bedömer att den här upptäckten kommer att växa, men jag kan inte säga hur mycket i nuläget. Detta är en historisk upptäckt och vi bedömer att det här är en del av ett större hittills okänt geologiskt system. Men för att säga hur mycket det ska kunna växa måste vi ha mer på fötterna", säger han.

Bolaget kommer att fortsätta borrningarna mot djupet, men det är ännu är tidigt att uttala som om de totala omfattningarna av borrningarna i detta skede, enligt Per Storm. Men om någon dag eller två kommer bolaget med en fördjupad analys kring fredagens upptäckt.

"Den här upptäckten ligger i linje med den arbetshypotes vi haft. Det är ingen direkt överraskning att vi gör en upptäckt men det måste ändå bekräftas vilket vi nu har gjort. Det är mycket glädjande", säger gruvprospekteringschefen.

När Copperstone väl har kvantifierat sin upptäckt kan bolaget också gör en bedömning om upptäckten, och tillhörande brytning, är ekonomiskt gångbar eller inte. Det kommer dock att dröja ett tag, låter vd:n förstå.

"Vi får ta det här i god ordning. Geologerna måste få sätta sig ned och sammanfatta vad de vet så långt. I sin helhet kommer arbetet att ta tid och kräva mer jobb", säger Per Storm utan att kunna ge någon specifik tidsram.

"Vi kommer att fortsätta att borra på djupet och sen kommer vi göra ytterligare nya borrningar", kommenterar han den närmaste framtiden.

Copperstones aktie hade vid lunchtid på måndagen klättrat runt 23 procent efter upptäckten.


Graf: Copperstones kursutveckling senaste året.


image