FING B

Fingerprint Cards

News article

Print

NYHETER I KORTHET ONSDAG 11 JANUARI


MER PENGAR. Finansminister Magdalena Andersson gläds åt Riksgäldens siffror över en starkare svensk ekonomi, men vill inte lova att spendera ökat överskott och kritiserar M-utspel om mer till försvaret. (SvD)INGA PENGAR. Den franska ...


MER PENGAR. Finansminister Magdalena Andersson gläds åt Riksgäldens siffror över en starkare svensk ekonomi, men vill inte lova att spendera ökat överskott och kritiserar M-utspel om mer till försvaret. (SvD)


INGA PENGAR. Den franska presidentkandidaten Marine Le Pen har fått nej från alla banker i Frankrike för att låna pengar för att finansiera sin kampanj. (DN)


TESTA SD. Alltsedan valförlusten 2014 befinner sig i ett slags limbo och nu bör de första stegen tas för att testa om Sverigedemokraterna håller som regeringsunderlag, enligt Stefan Svanström, KD-riksdagsledamot. (DI)


VALUTAÄNDRING. Tjeckien kan vara på väg att skrota en valutaregim där den tjeckiska kronan inte får bli alltför stark mot euron. (DN)


EBM-EXPERT: SYNA CARLSTRÖM. Per Friberg, tidigare finansmarknadsexpert på EBM, anser att Johan Carlströms aktieaffärer i samband med Fingerprint Cards vinstvarning i december bör granskas av just EBM. (DI)


PANAMABESLUT NÄRA. Finansinspektionens utredningar av storbankerna till följd av Panamadokumenten har gått in i ett avgörande skede, men eventuella böter kommer att vara okända när Nordea lämnar förslag till utdelning. (DI)


RAPPORTHOPP. Rapportperioden är snart i gång, och tre börsbedömare - Jonas Olavi, Peter Malmqvist och Joakim Bornold - tror överlag på starka bokslut. Analytikerna, säger den förstnämnda, är mer optimistiska nu än för ett år sedan. (SvD)


DATAUTLÄMNING. Inrikesminister Anders Ygeman vill övertala Telia, Telenor och Tele2 att lämna ut mobildata, trots att EU-domstolen har slagit Sverige på fingrarna. (DN)


FLER INDISKA KRAFTPROJEKT PÅ GÅNG. ABB:s Sverigechef Johan Söderström säger att Indien planerar en räcka fler projekt av det slag som ABB på tisdagen aviserade en "megaorder" inom. Storordern kan betraktas som något av en revansch för ett kritiserat ABB, men Christer Gardell ser ingen koppling mellan ordern och avknoppningskraven. (DN)