INDEX

InDex Pharmaceuticals

News article

Print

INDEX PHARMACEUTICALS: REDEYE SER VÄRDE 14 KR/A, STIGER 7,7 %


STOCKHOLM (Direkt) Redeye inleder bevakning av Index Pharmaceutical och ser ett rättmätigt värde om 14 kronor per aktie i ett basscenario. Redeyes värdering spänner från 4 kronor per aktie i ett bear-case till 24 i ett bull-case. Det framgår ...

STOCKHOLM (Direkt) Redeye inleder bevakning av Index Pharmaceutical och ser ett rättmätigt värde om 14 kronor per aktie i ett basscenario. Redeyes värdering spänner från 4 kronor per aktie i ett bear-case till 24 i ett bull-case. Det framgår av en analys daterad den 14 december.

Index Pharmaceutical misslyckades med att locka långsiktiga investerare i samband med börsnoteringen i oktober och garanterna, som generellt är kortsiktiga investerare, fick kliva in när noteringsemissionen undertecknades, enligt Redeye. De stora garantposterna tillsammans med att spekulativa investerare vill vända noteringsaktier har pressat aktien sedan noteringen, anser analyshuset.

Investerarna oroas också av Index historia då bolaget innan noteringen drabbades av bakslag i en klinisk fas III-studie med läkemedelskandidaten kappaproct mot tarmsjukdomen ulcerös kolit. Läkemedelskandidaten går nu under namnet cobitolimod och har backat tillbaka till fas IIb där den utvärderas mot samma sjukdom.

"Investerarnas oro fokuserar på bolagets fläckiga historia, men vi tror att Index är mycket lovande. Med en förbättrad studiedesign med lärdom från tidigare misslyckanden tror vi på en 80 procentig sannolikhet för framgång i fas IIb", skriver Redeye i analysen.

Vidare anser Redeye att det avslutade partnerskapet med Almirall har gett upphov till en del misstankar men att avbrottet mer har att göra med att Almirall styrt om fokus mot dermatologi.

Redeyes analys är så kallad uppdragsanalys där bolaget betalar Redeye för att genomföra analysen. Redeyes Index-analytiker Mathias Spinnars och Björn Fahlén äger inga aktier i forskningsbolaget.

Index Pharmaceuticals handlas på onsdagsmorgonen till 6,30 kronor aktien, en uppgång på 7,7 procent från gårdagens stängningskurs.