LIDDS

LIDDS

Research note

Print

LIDDS: Riktad nyemission på ca 4,2 miljoner kronor

LIDDS meddelade tidigare i morse att en riktad nyemission om cirka 4,2 miljoner kronor (600 000 aktier vid kurs 7,10 kronor) kommer att genomföras, vilket ger en utspädning på cirka 3,9 procent. Tagare är Immobilien Österreich AB som ägs av Daniel Lifveredson, sedan tidigare ägare av 69 000 aktier i LIDDS. Lifveredson är samtidigt föreslagen som ny styrelseledamot. LIDDS tycks gå i rätt riktning enligt senaste tidens nyheter och att ta in kapital till bra villkor för att kunna exekvera på sin affärsplan är positivt för bolaget.

Vi flaggade i vår senaste rapport (20 feb 2017) om ett kapitalbehov på runt 20 miljoner kronor i LIDDS för att genomföra satsningen som meddelats. Den riktade emissionen är ett bra första steg och vi ser en möjlighet för ännu en emission i det fall kapaciteten eller aktiviteten ökar. Till exempel så kommer en större kassa behövas i det fall docetaxel- eller antikropps-projektet tas framåt.

Utspädningen på cirka 3,9 procent ger inget stort utslag i vår modell och vårt motiverade värde på 18 kronor per aktie ändras därför inte. Sammantaget ser vi positivt på utvecklingen i LIDDS den senaste tiden och anser att en riktad nyemission till en kapitalstark och engagerad ägare är ett bra steg för bolaget. 

Download our latest Research Report from 2018-02-27

Download full report icon-download