TASTE

Mytaste Group

News article

Print

MY TASTE: TILLVÄXT 93% 3 KV, POSITIVT EBITDA-RESULTAT

STOCKHOLM (Direkt) First North-bolaget My Taste, som på onsdagen meddelade att Optimizer Invest går in som storägare, redovisar på torsdagen intäkter om 12,9 miljoner kronor för det tredje kvartalet, en tillväxt på 93 procent jämfört med ...

STOCKHOLM (Direkt) First North-bolaget My Taste, som på onsdagen meddelade att Optimizer Invest går in som storägare, redovisar på torsdagen intäkter om 12,9 miljoner kronor för det tredje kvartalet, en tillväxt på 93 procent jämfört med motsvarande period ifjol.

Ebitda-resultatet uppgick till 1,1 miljoner kronor (-0,2), motsvarande en ebitda-marginal om 8,60 procent.

Omsättningen inom segmentet Mytaste Shopping har under kvartalet ökat med 156 procent till 8,9 miljoner kronor (3,5) med ett ebitda-resultat om 1,5 miljoner kronor (0,08).

Som tidigare kommunicerat, så är tredje kvartalet säsongsmässigt det svagaste och det extremt varma vädret under sommaren har påverkat handeln negativt, skriver vd Andereas Friis.

"Trots detta har vi nästan fördubblad omsättning under kvartalet med väsentligt förbättrade rörelsemarginaler vilket visar att den underliggande trenden är mycket positiv," skriver han.

Han säger också att med Optimizer Invest som nya huvudägare och ett nytt kapitaltillskott möjliggör fler förvärv och flera nya satsningar, vilket innebär att bolaget går in i en ny tillväxtfas.

"Fjärde kvartalet är dessutom säsongsmässigt betydligt starkare för handeln med bland annat Black Friday, Cyber Monday och mellandagsrean som driver en ökad efterfrågan", skriver Andereas Friis i rapporten.