POLYG

Polygiene

Research note

Print

Polygiene: Yonex, ett spännande avtal

Polygiene meddelade tidigare idag att bolaget ingått avtal med Yonex, ett varumärke som framförallt är känt inom tennis och badminton. Avtalet är främst ett bevis på att ännu ett globalt, världsledande bolag (inom sin nisch) visar förtroende för Polygienes produkter samt varumärke.

Polygiene kommunicerar att det finns stora möjligheter för Polygienes Stays Fresh Technology att finnas med i en stor andel av befintliga och framtida produkter från Yonex Group. I dagsläget är det svårt att kvantifiera de ekonomiska effekterna av avtalet, samarbetet bör dock öppna upp ett stort marknadsföringsfönster för Polygiene. Bland annat sponsrar Yonex spelare som Kento Momota, nuvarande världsetta inom badminton och tennisstjärnor som Stan Wawrinka, Nick Kyrgios samt Naomi Osaka. Ledande bolag (varumärken) likt Yonex bör öka kännedomen kring Polygiene avsevärt (vid ett lyckat samarbete) och på sikt bidra till en lägre kundanskaffningskostnad.

Dagens händelse föranleder ingen förändring av vår värdering vilken fortsatt uppgår till 14 kronor per aktie i base case.

Download our latest Research Report from 2018-08-29

Download full report icon-download

Community Posts

Be the first to write something about this company in the community.

Create new post