SANION

Saniona

News article

Print

SANIONA: PARTNER MEDIX ANSÖKER OM KLINISK FAS 3-STUDIE FETMA


STOCKHOLM (Direkt) Sanionas partner Medix har lämnat in en ansökan om klinisk prövning i Mexiko för att inleda en fas 3-studie på tesofensine på mexikanska patienter som lider av fetma.Det framgår av ett pressmeddelande. "Vi ser fram ...

STOCKHOLM (Direkt) Sanionas partner Medix har lämnat in en ansökan om klinisk prövning i Mexiko för att inleda en fas 3-studie på tesofensine på mexikanska patienter som lider av fetma.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"Vi ser fram emot att inleda denna kliniska fas 3-studie för tesofensine, som har visat enastående effektivitet och god tolerans i kliniska fas 2-studier på fetma, som är ett allvarligt hälsoproblem i Mexiko", kommenterar Medix vd Carlos Patan i pressmeddelandet.

På sikt kan utvecklingen av tesofensine ge upphov till royaltybetalningar på försäljning i Mexiko och Argentina, vilket kan leda till en stabil intäktsström för Saniona "på medellång sikt", säger Sanionas vd Jørgen Drejer.

Medix har beställt tabletterna som ska användas i studien och kommer att ansöka om en importlicens när fas 3-ansökan har godkänts av de mexikanska myndigheterna.