TALK

Talkpool

News article

Print

TALKPOOL: IOT-ORDER HAITI BETYDLIGT MER LÖNSAM ÄN SNITT - VD

STOCKHOLM (Direkt) Talkpools första stora order för smarta IoT-lösningar (sakernas internet) på Haiti till ett värde av 25 miljoner kronor är betydligt mer lönsam än koncernsnittet

STOCKHOLM (Direkt) Talkpools första stora order för smarta IoT-lösningar (sakernas internet) på Haiti till ett värde av 25 miljoner kronor är betydligt mer lönsam än koncernsnittet.

Det säger vd Erik Strömstedt i en kommentar till Nyhetsbyrån Direkt.

"Det här är ett lönsamt koncept och betydligt mer lönsamt än snittet för hela bolaget. Det är första gången vi säljer en något större volym utanför Pakistan, såtillvida är det ett genombrott för oss. Nu har vi ett referensfall som vi hoppas kunna kopiera till andra länder", säger han.

Vad ser du för potential för er del i sakernas internet?

"Den är närmast obegränsad - det skulle kunna handla om enorma volymer på längre sikt. Väldigt många utger sig för att syssla med sakernas internet, men vi kommer från telekomhållet och är bättre positionerade på så vis skulle jag vilja säga."

Haiti som land att göra affärer i beskriver Talkpool-chefen som pålitligt:

"Vi har varit där i elva år nu och Haiti är vår enskilt största marknad och vi räknar med att fortsätta att vara där även om det är en speciell marknad. Vi hyser optimism inför framtiden".

Talkpool ska implementera en lösning för övervakning av mobilsiter som har utvecklats och ägs av LCC Pakistan som nyligen köptes av Talkpool under första halvåret 2018.

"Till att börja med rör det sig om 800 mobilsiter under de första tre åren. Totalt kan det röra sig om närmare 1.500 siter under fem år", kommenterar Erik Strömstedt vidare.

Hittills i år har Talkpool haft en omsättning på drygt 10 miljoner euro och med en bruttomarginal på över 22 procent. Ebitda-marginalen är precis över nollstrecket. Omsättningen på Haiti nådde 4,1 miljoner euro under niomånadersperioden.

Vid 16.15-tiden hade Talkpool-aktien stigit 10 procent på First North.