TALK

Talkpool

Press release

Print

TalkPool vinner stor genombrottsorder inom IoT tjänster

Talkpool AG har tagit ett jättekliv mot sitt strategiska mål genom att vinna sin första stora order för smarta IoT lösningar på Haiti till ett totalt värde av cirka 25 miljoner SEK

Talkpool planerar att implementera en lösning för övervakning av mobilsiter som har utvecklats och ägs av LCC Pakistan, som nyligen köptes av Talkpool. Alla Digicels siter i Haiti kommer att övervakas med hjälp av Talkpools lösning, och de flesta siter kommer att bli integrerade redan under första halvåret 2018. Det här är ett viktigt bevis på att Talkpools strategi för IoT och företagsförvärv fungerar.

Den IoT-baserade tjänsten kombinerar en egen produktlösning med kapacitet att integrera och driva systemet över en femårsperiod. Investeringen för att integrera övervakningslösningen kommer att absorberas av Talkpool, som planerar att fortsätta investera i lösningen och därigenom gradvis möjliggöra en förbättring av Digicels nät.

Detta ger en god fingervisning om hur Talkpools innovativa produktlösningar, lokala marknadsbolag och starka kundrelationer börjar samverka mot att leverera digitaliseringslösningar som en tjänst.
    

För ytterligare information kontakta:

Erik Strömstedt, VD Talkpool AG
Tel: +41 81 250 2020
erik.stromstedt@talkpool.com
    

Om Talkpool
Talkpool bygger, underhåller och förbättrar telekommunikationsnät globalt. Genom sin banbrytande tekniska kompetens, långa erfarenhet och smidiga affärsmodell, erbjuder Talkpool globala telekomleverantörer och operatörer högkvalitativa tjänster på kort varsel oavsett plats. Dessutom är Talkpool ett av få företag med faktiska lösningar och avtal på plats i den spännande IoT-marknaden. Remium Nordic AB är Talkpool Certified Advisor. 
Om Digicel
Digicel Group är en total kommunikations- och medialeverantör med verksamhet på 31 marknader i Karibien, Centralamerika och Asien och Stillahavsområdet. Digicel driver också en mängd sociala initiativ på sina marknader, däribland Digicel Foundations i Haiti, Jamaica, Papua Nya Guinea och Trinidad och Tobago, som fokuserar på utbildnings-, kulturella och sociala utvecklingsprogram. 
Denna information är insiderinformation som Talkpool AG (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 28 december 2017 kl. 14.00 CET.