ZETA

ZetaDisplay

Research note

Print

ZetaDisplay: Inför Q2

Torsdagen den 16 augusti publicerar ZetaDisplay sin rapport för det andra kvartalet. Vi räknar med en hög omsättningstillväxt, vilken förväntas vara driven av genomförda förvärv. Det andra kvartalet har varit händelserikt och vi ser avtalen med ATG och DNB samt förvärvet av Webpro som extra intressanta händelser.

Försäljningen under Q2 förväntar vi oss uppgå till nästan 73 MSEK, där tillväxten förväntas vara driven av genomförda förvärv. Vidare räknar vi med att bolaget uppvisar ett EBITDA-resultat på nästan 11 MSEK och ett EBIT-resultat på nästan 7 MSEK.

Som nämnt var Q2 ett intressant kvartal. Under perioden har bolaget ingått avtal med ATG där det uppskattade avtalsvärdet uppgår till 100 MSEK, varav 80 MSEK förväntas att faktureras under 2018. Vidare har ZetaDisplay tecknat avtal om att förvärva det norska bolaget Webpro, vilket kommer att finansieras genom den nu avslutade företrädesemissionen (läs vår kommentar för mer information om förvärvet och företrädesemissionen). ZetaDisplay tecknade också ett avtal med DNB där bolaget ska leverera Digital Signage och kommunikationslösningar till kundens bankkontor och kontor över hela världen. Enligt ZetaDisplay har DNB mer än 250 kontor i Europa, Nordamerika, Sydamerika och Asien. 

Efter att Q2-rapporten har publicerats kommer vi som vanligt att följa upp med en första kommentar för att sedan återkomma med en längre uppdatering.

Download our latest Research Report from 2018-08-23

Download full report icon-download