Company overview

AroCell: Intervju med vd Anders Hultman och CCO Michael Brobjer (video)

Redeye Research Interview timeStamp 2021/01/12

Redeyes analytiker Oscar Bergman har tagit en pratstund med AroCells nya VD, Anders Hultman, och avgående VD, Michael Brobjer, gällande förändringen i ledningsgruppen.

Anders du tar nu och blir vd. Hur Känns chans att ta dig an den här nya rollen?

Det känns fantastiskt roligt, Arocell är ett jättefint bolag, fantastisk produkt och ett jättetrevligt team. Jag har jobbat nu under Michaels ledning i lite mer än två år och varit med och format om bolaget, får det mer mot ett kommersiellt håll och just satsa på att kommersialisera produkten. Det har varit otroligt roligt att jobba med Michael och det är tråkigt att han inte lämnar oss men har tagit ett steg ner. Han kommer fortfarande med bolaget framgent. Vilket jag är väldigt glad för.

Nu med din roll som vd, hur ska du jobba för att ta Arocell vidare?

Det är fullt fokus först på att få 510(k)-clearence godkänd. Det hoppas vi hända väldigt snart och förberedelserna inför det är kommersialisering i USA framförallt, att få allting på plats så att vi kan börja sälja produkten. Det är mycket det som också Michael kommer att fokusera på det under sin tid under våren på Arocell.

Michael. du är kvar tills slutet av april. Hur ser du på din roll för USA-lanseringen?

Min roll framgent blir som Anders säger att ansvara och driva kommersialiseringen i USA och säkerställa att Arocell är väl förberedda när vi får ett godkännande från FDA på vår 510(k). Där kommer jag lägga mitt huvudfokus den tid jag har kvar på Arocell.

Anders, du var tidigare CFO. Hur ser ni på en rekrytering av en ny CFO?

Vi kommer rekrytera en ersättare till mig och det kommer ske under våren. Vi kommer också att stärka personalen med andra kompetenser, vi har en Global Medical Lead som kommer att komma in, som vi håller på att rekrytera. Vi kommer att ha ett väldigt värdefullt tillskott i teamet för våra studier och skapa ytterligare kliniska evidens. Vi kommer också göra ytterligare satsningar på säljsidan, stärka med ytterligare personal inom en ganska snar framtid kommer ett ytterligare förstärkt team vilket kommer ge väldigt goda förutsättningar för att nå stora framgångar.

En avslutande fråga till dig, Michael. Hur ser dina planar ut framöver?

Jag ska ge mig ut på ett stort äventyr. Jag och min fru har lovat varandra för många år sedan att vi skulle ut på en långsegling och nu gör vi slag i saken och ger oss av med segelbåten i mitten på sommaren i år.

Mentioned companies