Company overview

Medivir: Intervju med vd Yilmaz Mahshid (video)

Redeye Research Interview timeStamp 2021/01/13

Redeye tog en pratstund med Medivirs Vd Yilmaz Mahshid efter nyheten om licensavtalet för Birinapant med IGM Biosciences, värt upp till 350 MUSD.

Ni kom med spännande nyheter igår, där ni presenterade ett exklusivt license avtal för Birinapant med amerikanska IGM Biosciences. Kan du sammanfatta affären för våra tittare?

Absolut. Det är ett exklusivt licensavtal med IGM Biosciences. Dom är ett antikroppsbolag, ett läkemedelsbolag baserat i Kalifornien, mountain view för att vara exakt, runt San Francisco trakten. Mycket erfarna inom antikroppsutveckling, många av teamet kommer från Genentech och Roche som ni kan se på hemsidan, och har jobbat väldigt mycket med Roches ioläkemedel. Som de är kancer-folk och antikropps-folk ut i fingerspetsarna så vi har haft en dialog med dem ett tag och där vi har sett att Birinapant i kombination med deras projekt 84 44 som är en Death Receptor 5 (DR5) antikropp, och har visat enormt fina resultat i preklinik, i prekliniska studier. Båda vi är super taggade till och kickar igång den här studien och nu har vi gett den här exklusiva licensen till IGM, så det är dom som styr hela utvecklingen här och nu. Det vi har är en Tech-Transfer som ska gå så snabbt som möjligt. Därefter är det upp till dem att fixa studieprotokollen för att kicka igång sin Fas 1-studie vilket också Fred, deras vd, nämnde här på vårat konferenscall som vi hade för inte alltför lång stund sedan. Totalt sett så får vi vid signing får vi en miljon dollar när de kickar i gång första Fas 1-studien så får vi en och en halv miljon dollar och totala deal-paketet är 350 miljoner dollar. Och i det ingår klassiska industri standard milstolpar såsom utvecklings milstolpar och regulatoriska milstolpar och försäljnings milstolpar på upp till 350 miljoner dollar som sagt och royalty på försäljningen som är stegvis och går från ”Mid-single digit” upp till ”Mid-teens” som det heter på Bio språk.

Vad kan du säga om IGM Biosciences deras utvecklingsplan för Birinapant?

Jag kan inte uttrycka mig alltför mycket kring det. Det är de som styr och har rättigheterna till den. Det vi vet, det som Fred sa under samtalet och det som står i pressmeddelandet, de vill starta en Fas 1-studie, en kombination studie, med deras 8444. Och det vi tror är att det kommer till en början var så kallade all comers in i studien. Lite som en basket trial som man ibland säger också när man testar alla möjliga indikationer för att hitta rätt dos nivå i kombinationen med antikropp och Birinapant. Där känner vi oss relativt komfortabla med den Birinapant dosen, givet att Birinapant har kombinerats med till exempel Keytruda antikroppen. Utan för dem handlar det om att hitta den rätta dosen I den här kombinationen ser vi framåt men, de uttrycker att de är eager to start så vi får se hur ”eager” dom är, starten borde i alla fall ske i år.

Och så sent som i december så talar ni om att omförhandla avtalet med tidigare rättighetsinnehavarna och TetraLogic. Var det här är en förutsättning för att ni skulle få en deal med IGM Biosciences så småning om?

Absolut få en deal för Birinapant överhuvudtaget skulle jag säga. Det som var med Tetralogica affären som vi också försöker adressera på callet är att det var en Fas 2 affär. När man gjorde det där köpet, om vi tar ett steg tillbaka 2016 när Medevir förvärvade Birinapant så gick man direkt in i Fas 2 och i kombination med Keytruda. Det var det som sedan blev en från en basket trial in till en colorektal kancer studie. Det var det man körde och tyvärr fungerade inte den kombinationen då och det annonserades december 2019. Vilket gjorde att de milstolpar nivåerna var på en annan nivå jämfört med det här avtalet. Det här är ju ett Fas 1 avtal, om jag får säga så är det vi har förhandlat fram ett sådant milstolpen paket för ett Fas 1 avtal och är väldigt bra om man jämför med andra Fas 1 avtal. Absolut det var en förutsättning till detta.

Har du möjlighet att utveckla lite grann hur ser ersattningsstruktur ut här i det nya avtalet med TetraLogic?

Absolut, vi har skrivit ett avtal där vi har gått ut och sagt att vi har nu omfattat avtalet så att det nu framöver med TetraLogic är en så kallad revenue share avtal kan man säga. De får betalt när vi får betalt vilket gör att det inte finns några milstolpar eller andra grejer i vägen. Deras andel är inte obetydlig men med det sagt så får Medivir majoriteten av intäkterna för Birinapant.

När det gäller ert interna projekt MIV-818 som ni har i klinisk utveckling för levercancer så kommer ni presentera Asco GI inom de närmsta dagarna. Vad kommer presentationen att handla om?

Det handlar mycket om Fas 1-studien eftersom vi inte har gått ut med någon data för Fas 1B-studien fram tills nu. Så det är Fas 1A-studien som avslutades förra året. Sen kanske det blir lite mer detaljer om vad vi står kring Fas 1B-studien, och som vår CSO nämnder på callet här nyss så hoppas vi fortfarande att i Q1 levererar resultat från Fas 1B-studien.

Grattis till avtalet och vi ser fram emot data från MIV-818 under våren. Tack så mycket.

Mentioned companies