Post entry

Skojare och bovar

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Den franske tradern lyckas spekulera bort 45miljarder och riskerar 7års fängelse . Och varför ? det kan man fundera på han är 31 år gamal bara ett par år ingre än mig. Han har förmodligen alltid varit bäst i klassen och varit väldigt duktig . Han har ju inte gjort det för direkt ekonomisk vinning även om man kan anta att det utgår höga bonusar vid en lyckad förvaltning.

Frågan är hur han sett på pengarna om det bara varit elektronsika siffror ? Själv känner jag det så ofta så och man blir snabbt fartblind när portföljvärdet ökar .

Men 45 miljarder? det är mycket pengar det , förmodligen dyker de upp på en annan bank men ändå. Jag hoppas det är bättre på andra banker men förmodligen kommer många fall avslöjas åtminstonde i interna auditar.

En annan skojare är Hagge Rilegård med kompisar som sålde sina VKG aktier på toppen och cashade in 200msek samtidigt som man utlovar guld och gröna skogar . Det är synd om dem som blev lurade i detta bolag . Förmodligen går det inte göra så mycket men hade han det minsta anständighet i kroppen skulle han nu gå in med nödvändigt kapital i bolaget (för motsvarande antal aktier som han sålde på toppen). Men frågan är om det går att få lönsanhet i bolaget ? Jag tyckte redan på ett tidigt stadie att något var fel och matematiken gick aldrig riktigt ihop .

Ibland undrar man varför vissa företag introduceras det senaste exmplet som jag tycker kunde klara sig utanför börsen var SIR som egentligen borde kunnat klara sig utan notering , De enda anledningarna som jag ser det är möjlig reklam och att ägarna snabbt ska kunna casha hem fina vinster -

Det är ju lätt i början att visa upp både 2 och 3 siffriga procentsatser i försäljningsökning även om bolaget fortfarande visar förlust .

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?