Post entry

Börsläget 21/12

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Nu var det nästa en månad sedan sist och på grund av ihållande och segdragna projekt har stulit på tok för mycket tid och engagemang att Redeye.se har blivit lidande.

Det har hänt en hel del sedan sist. Börsen har en tydlig uppåttrend och många ser positiva utsikter för 2011. (Det känns helt förryckt att vi kan lägga ännu ett börsår bakom oss).

ABB: Jag har följt aktien sedan den dippade ner till 137 kronor och var osäker på huruvida den skulle fortsätta uppåt efter passerade 142 kronor. Men jag resonerade så att ABB har inte riktigt hängt med övriga börsen och låg kvar i placeringen. Idag en riktigt trevlig affär när den noterar passerade 150 kronor.
Jag har för mig att det var Affärsvärlden som publicerad en mörk artikel om ABB för någon vecka sedan där det hävdades att bolaget skulle gå en dyster framtid till mötes då hotet ifrån kinesiska drakar växte sig allt större. Äsch! Jag tror ABB är ett så pass erfaret bolag att de har ett ganska långt framtidsperspektiv och kan bemöta Kina. Men visst, det återstår att se.

Clas Ohlson: Aktien noterar idag 109 kronor och ligger tämligen still. Den absolut största frågan just nu är varför familjen Tidestrand avyttrar delar av innehaven. Skall man ta rygg på "insiders" eller skall man ignorera det och hoppas på att Classe rycker upp sig ur koman. Det här är en aktie som jag trodde väldigt mycket på för ett år sedan men som nu gör mig besviken. Dock kan det bli en rejäl uppsida i U.K när de får ordning på ekonomin. Min rekommendation just nu är behåll och vid 100 kronor utöka.

Mekonomen: Kursen ligger stadigt vid 220 kronor och rekylen tillbaka till 170-180 kronor har uteblivit. Det är lite unikt måste jag säga. Den är något (!) övervärderad just nu men framtidsutsikterna ser tämligen ljusa ut om man ser till nysatsningen inom marint och skotersektorn. Jag tror starkt på Mekonomen då de uppvisar bra tillväxt, låga kostnader och framförallt delar ut friskt!

SEB: Banken har stigit stadigt under senaste veckan och noterar idag 56.60. Mitt mål är 60 innan februari, vilket jag tror inte kan vara helt omöjligt med tanke på att Baltikum-krisen mattas av. SEB är nog lite av mitt mest intressanta kort just nu och 2011 lär bli ett ytterst intressant år!

Som en krydda i bevakningslistan har jag lagt till det danska smyckesföretaget Pandora som nyligen börsintroducerades. Jag tänkte försöka sätta mig in i siffrorna under julen.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?