Post entry

Finansmammans råd: minilong i ABB

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

ABB 142,30 kr

Signaturen "Finansmamman" gör något väldigt intressant. Hon köper en minilong i ABB.

Jag har nu köpt en future, en minilong i ABB. Den heter Minilong ABB I och har en hävstång runt 6, stopp/loss ligger på 130 kr. Kursen på ABB låg på 142 kronor vid mitt köp, jag siktar på cirka 150 kronor. Det är tänkt som en kort affär.

finansmamman.blogspot.com/2010/11/koper-minilong-i-abb-och-okar-i.html

Eftersom att jag själv tror att det kan dröja något så tycker jag att det är en bra idé att satsa med hjälp av ett instrument som kan förlängas i tid. Samtidigt som oddsen att ABB så småningom kommer att nå målkursen på 150 kr, måste bedömas som goda.

Vinsten per aktie, för 2010, väntas hamna på 1,42 dollar motsvarande 9,56 kronor. Detta står klart efter att tredje kvartalet rapporterats.

Kraftdivisionerna inom ABB går fortsatt trögt och bolaget räknar inte med att efterfrågan ökar förrän långt in på nästa år. Det gör att Avanza förutser att aktien kan bli trögrörlig ännu en tid.

Vinstprognosen för nästa år, 2011, ligger dock sannolikt något högt för de flesta mäklarhusen, med tanke på att den väntade återhämtningen inom kraftdivisionerna i och med kvartalsrapporten skjutits på framtiden.

Instrumentet.

Att investera i Mini Futures påminner mycket om att placera i terminer med den skillnaden att Mini Future inte har någon fastställd löptid.

Man kan jämföra Mini Futures med Open End- certifikat där investeraren betalar för hela den underliggande tillgången. Med Mini Futures betalar investeraren bara en del av kapitalet.

Hävstångseffekten skapas genom att man bara behöver en begränsad kapitalinsats jämfört med att direkt förvärva de underliggande tillgångarna.

Vid korrekt bedömning av marknaden kan investerare genom hävstångsprodukter uppnå stor värdeökning. Man ska dock tänka på att hävstångsprodukter även kan minska kraftigt i värde vid en felaktig bedömning av marknaden.

www.ndx.se/education/instrumentdata/information/mini_future/print.php

Det finns olika minilong att köpa, för den som tror på ABB. Det som skiljer dem åt, är bland annat hävstången.

Stop loss

Mini Futures har ett säkerhetsnät genom en inbyggd stop loss. Stop loss- nivån garanterar att värdet på en Mini Future aldrig kan bli negativt.

markets.rbsbank.se/SV/Showpage.aspx

......

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?