Post entry

In med Acando och Micronic

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Tog in Acando och Micronic tack var det två av Redeye:s duktiga analytiker.

Både Acando och Micronic är bolag som jag känner väl igen. När jag läer dessa två analyser och dessutom bildar min eget intresse kring de så tycker jag att de ser intressanta ut.

Kommentar. Duktig ledning har en stor betydelse om ett bolag har stor konkurrens eller om produkten känns knackig. Acando har en bra ledning som har förvaltatat bolaget på ett bra sätt. Det är dock mest utdelningen som intresserar mig i fallet även om bolagen i sig också är stabilt. Det finns en stor konkurrens bland IT-Aktier. Därför behövs det enligt mig en extra krydda som i detta fall är utdelningen.

Antal % direktavkastning 2013E

Acando 7,0

Addnode 6,6

Avega Group 6,1

Connecta 6,4

Cybercom 0,0

HiQ International 6,4

Knowit 6,5

Prevas 4,6

Semcon 2,4

Softronic 7,5

Resultat 2013

Omsättning, MSEK 1 442

Tillväxt -7%

EBITDA 77

EBITDA-marginal 5%

EBIT 65

EBIT-marginal 5%

Resultat före skatt 66

Nettoresultat 50

Nettomarginal 3%

VPA 0,71

P/E 152

EV/S 0,61

EV/EBITDA 11,43

Acando har Störst omsättning i Sverige, Tyskland och Norge Sedan finns det även övriga länder som en ensam del. Sverige är starkast Tyskland är stabilt och Norge blir viktigare och Finland skulle behövas stärkas för där finns en svag sida. Min önskan skulle vara att bolaget även började på att fundera på att expandera och ta mark i södra europa och eventuellt andra kontinenter.

http://www.redeye.se/analys/update/acando-bra-direktavkastning-i-acando

Micronic Mydata som de numera heter efter att ha gott ihop med Mydata är ett bolag som håller på med laser. Bolagets namn var Micronic Laser System tidigare. Trotts att omsättningen blev sämre så blev alla resultat bättre och det är nog därför som utdelningen på 2,50 kommer som en bonus. Micronic har en bredare marknadsportfölj. Med det menar jag att man är mer utspridd med sina projekt i världen än vad Acando är. Micronic har kommit med en ny produkt Micronic 200. Micronic har mycket med USA och Japan att göra vilket gör att valutasvängningar påverkar resultat.

Omsättning, MSEK 1 442

Tillväxt -26%

EBITDA 55

EBITDA-marginal 5%

EBIT 32

EBIT-marginal 3%

Resultat före skatt 36

Nettoresultat 14

Nettomarginal 1%

VPA 0,1

P/E 152

EV/S 0,8

EV/EBITDA 16,1

http://www.redeye.se/analys/update/micronic-stark-avslutning-pa-2013

Fredagens stängningskurser var på Acando 14,50 ochpå Micronic 15,20

Börsvärde för Acando är : 1023,7 och i Micronic 1488,08 MKR

Netto skuld för Acando -57 och för Micronic -355 MKR

Vill ni ha mer siffror så skriv i en kommentar vilken/vilka siffror ni vill ha. Är det något som ni är kritiska mot så visst det är bara att skriva en kommentar. Ordet är ert nu.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?