Post entry

Acap Invest - långsiktig godbit!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Jag tänkte avbryta semestern för ett ögonblick och dela med mig av mina tankar kring rådande börsoro. För den långsiktiga investeraren är detta sannolikt en invit man ska ta till vara på inför den kommande stora börsfesten. Ligger man likvid är det bara att ta för sig av billiga börsposter som nu säljs ut i diverse bolag i ren panik, i många fall rasar det allt för kraftigt på ogrundad fakta. I den här bloggen tänkte jag lyfta fram riskkapitalbolaget Acap Invest som måste vara en av dom mest köpvärda investeringarna du kan göra på sikt. I skrivande stund kostar en aktie 95 kr till ett p/e tal kring 8 på fjolårets vinst. Under Q1 meddelade man att tidigare nämnda förväntningar om ökad vinst per aktie för helåret kvarstår. Man beskriver koncernens orderingång som "fortsatt god" samtidigt som man inte har några indikationer på vikande konjuktur under det här året, skulle det dock ske är man "förberedda".

Omsättningen ökade med 59% samtidigt som rörelseresultatet ökade med 33 % förra året. Man har sålt fatighetsförvaltande dotterbolag och skapat en koncernmässig vinst om 89,2 MSEK, motsvarande 16,83 SEK per aktie efter split. VD skriver i årsredovisningen att man aktivt fortsätter att söka efter nya förvärv, både kompletterande och fristående större förvärv. Med sin historik har ledningen visat sig vara kapabel till att plocka fram fina förvärv. VPA för förra året hamnade på strax under 12 kr.

Får man till ett förvärv som drar in några kronor till verksamheten plus den organiska tillväxten som man kan anta handlas Acap Invest väldigt billigt till rådande kurs. Senaste nytt från koncernen var vid remiums kapitalmarknadsdag. Då meddelade VD att Acap Invest uppger sig se ett mycket stort inflöde av intressanta affärsmöjligheter i nuläget. Möjligheterna finns både inom nya affärsområden och rörande
tilläggsförvärv inom befintliga affärsområden. Jag kommer sannolikt öka kraftigt vid en konsolidering av aktien.

På återseende!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?