Post entry

Acousort - Framtida marknadsledare med miljardmarknad runt hörnet

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Med ett börsvärde motsvarande 74MSEK och ett mål att bli marknadsledande på en marknad beräknad till över 400 MUSD årligen i kombination med ett flertal stora avtal och patentansökningar i kikaren är Acousort ett solklart case för den riskmedvetne. Uppvärdering väntar både i närtid och i det långa loppet . Man har redan skrivit avtal med ett stort Life science företag med över 50 000 anställda och ligger i förhandling med 2st andra Life science företag av samma storlek

Acousort
Kort sammanfattat möjliggör acousorts plattformsteknologi ett snabbare och effektivare sätt att sortera och rena partiklar för att kunna analysera blod och hitta sjukdomar på ett mycket snabbare och enklare sätt än vad som är möjligt idag .Även anrika bakterier i blod och livsmedel så att man slipper odla dem och spara både liv och tid. tex sepsis (blodförgiftning) och cancer med hjälp av ultraljudsvågor. Tekniken är baserad på styrelseledamot- och tillika professor Thomas Laurells världsledande forskning gällande akustofores som sedan 2009 erhållit 120MSEK i forskningsanslag utan återbetalningsskyldighet. Bolaget har exklusiva rättigheter att marknadsföra och kommersialisera produkter utifrån professor Laurells forskning. Acousort har i dagsläget fyra pågående patentansökningar, alla i åtminstone USA och Europa.
Acousort har redan sålt 4st AcouTrap listpris för en är 50 000 Euro

AcouSort har tre produkter i olika utvecklingsfaser; cellanrikningssystemet AcouTrap som är under produktion och försäljning, celltvättstationen AcouWash som ska börja säljas under 2017 och en OEM-modul för separation av plasma från blod som är under utveckling beräknas vara klart 2017

Lock Up

Acousort gjorde en emission på 2 miljoner aktier till ett pris av 5.50kr/aktie emissionen övertecknades med 675% Alla ägarna i styrelsen har 12 månaders lock-up avtal.

Affärsidé
I första hand är företagets mål att sälja sina tekniska lösningar för anrikning, insamling och celltvättning till forskningsinstitutioner. Planen är att därefter övergå till att bli en ledande leverantör för OEM-moduler till Life Science-bolag. Acousort har redan ett långt framskridet kontrakterat projekt kring separation av blodplasma med en global diagnostik aktör som enligt uppgifter har över 50 000 anställda. De andra två företag som det hålls diskussioner kring OEM-moduler är även de företag med fler än 50 000 anställda.Till OEM modulen så behövs det engångsartiklar som kostar

100usd/st och de beräknar att sälja flera 100 000st /OEM-modul avtal och år vilket kommer att bli den stora kassa kon för Acousort .

Lite enkelt räknat med dollarkurs på 8.8kr så ger 100 000 st X 880kr =90 miljoner/år och man pratar om flera hundratusen engångsartiklar per år och avtal med OEM-modul med flera avtal och en färdig produkt ( beräknas bli klar under 2017)

så kommer Acousort att stå inför en väldigt stor uppvärdering då kommer Peter Benson på SVDs börsplus värdering på 180 miljoner att verka väldigt billig då bara ett OEM-avtal kan ge flera hundra miljoner i omsättning.

Inte något förhoppningsbolag

Många förhoppningsbolag inom biotech ligger på ett Börsvärde mellan 150-300 miljoner och då har de många år till marknad om de lyckas ?. Acousort har redan en färdig produkt som man säljer Acou trap och ska börja sälja Acou wash under 2017

och man har skrivit avtal med ett stort Life science bolag och har flera på gång som kommer att generera stora intäkter under kommande år när deras OEM produkter är klara . Nu är inte allt klart och där ligger risken men det underlättar verkligen att göra en investering i Acousort när de redan har försäljning igång och har skrivit avtal.

Marknad
Den beräknade marknaden för klinisk diagnostik som utgör bolagets långsiktiga plan värderas årligen till över 200 MUSD vardera för flertal olika sjukdomar. (cancer, septis etc) Bolagets teknik riktar sig även till ett större antal forskningsområden som årligen värderas till 20-50 MUSD. Om man enbart räknar med det potentiella marknadsvärdet för Cancer och Septis motsvarar det 400 MUSD årligen.

Konkurrenter

De konkurrenter som finns använder centrifugering vilket kräver mycket mer prov och skadar en del av cellerna i provet då centrifugen roterar med väldigt högt varvtal detta undviks med Acousorts lösning av partikel och cell separering som även kan separera prov kontinuerligt centrifugering kan bara separera en viss mängd prov.Under frågestunden bekräftar professorn att stora lifescience bolagen har tagit kontakt med honom och hans team att komma på ett sätt att bl a eliminera centrifugen. Och Acousort är på rätt väg. Om de skulle fortsätta sitt samarbete (vilket de förmodligen gör) så kan deras produkt finnas i varje större labb i framtiden

Fler överlever

Sepsis: Är en livshotande sjukdom som kräver att man behandlar bakterierna som orsakar infektionen i blodet snabbt. Idag behandlar man det genom att ge en bredspektrum antibiotika och väntar på resultaten från odlingen, tar 2-3 dagar, och sen kan man ge en specifik antibiotika som verkar effektivt och snabbt på bakterierna. Acousort erbjuder en instrument som minskar väntetiden från 2-3 dagar till 1-3 timmar. Det är en revolutionerande skillnad, och kan motverka att bakterier blir resistenta och rädda liv.

https://www.youtube.com/watch?v=LtqqfwmASJU&list=PLtw8eApl5_yGVW5tTT0aqCFXMYab9T5FO&index=3 - Presentation - På slutet under frågestunden förklarar professorn att alla forskare i teamet har gått med på att levererar alla framtida uppfinningar till Acousort. - Forskarna äger en andel i bolaget, vilket skulle motsvara kompensationen för Uppfinningarna .AcouSort har inlett marknadsföring av AcouTrap-systemet, inledningsvis på konferenserna Micronano System Workshop i maj 2016 och Acoustofluidics i september 2016. + De ska delta i 3 stora konferenser under våren som kommer generera försäljning + marknadsföring av acoutrap

Acouwash

med ett planerat listpris på cirka 50 000 USD. AcouWash har ett antal viktiga konkurrensfördelar mot standardcentrifuger som är den traditionella metoden för celltvätt. Bland annat har centrifugering ett antal manuella steg i separationsprocessen vilket inte AcouWash behöver, alltså tillåter AcouWash en stor grad av automatisering vilket också minskar risken för mänskliga fel. Dessutom är AcouWash mer skonsam mot partiklarna vilket är fördelaktigt när man vill undersöka särskilt känsliga partiklar eller celler och särskilt utspädda prover

Acoutrap

Hittills är fem instrument tillverkade varav fyra exemplar är sålda och AcouSort förhandlar med potentiella kunder för ytterligare försäljning. AcouTrap har ett listpris på cirka 50 000 USD med en god marginal mot tillverkningskostnaden. I egenskap av renodlat forskningsverktyg, det vill säga att produkten inte kommer användas till klinisk diagnostik, är AcouTrap inte reglerad av myndighetsgodkännanden utöver standardiserad CE-märkning som krävs för elektronik. Gällande konkurrensfördelar är bland annat AcouTrap enligt styrelsen väsentligt bättre på mikrovesikelseparation än ultracentrifugering som utgör den huvudsakliga konkurrerande teknologin inom denna applikation – men som tidigare nämnt kan AcouTrap även anpassas för andra användningsområden.

Uppgraderad 2.1-version av AcouTrap är under komplettering. Första systemet i denna generation är sålt till ett tyskt Life Science-bolag och levererat under slutet av oktober 2016

OEM-modulen

Plasma separering projektet- “OEM modulen”

Fas 3 av det första OEM-projektet för separation av blodplasma tillsammans med en internationell Life Science-partner är under framgångsrikt färdigställande. Nästa fas inkluderar integration i partnerns produkt. Detaljerna gällande denna utvecklingsfas diskuteras för närvarande tillsammans med samarbetspartnern. - Det första av dessa projekt ("projekt 1") avseende separation av blodplasma, inleddes första kvartalet 2015 och under fjärde kvartalet 2016 färdigställde bolaget den tredje fasen "med mycket goda resultat". Nästa fas inkluderar integration i partnerns produkt. Detaljerna gällande denna utvecklingsfas diskuteras för närvarande tillsammans med samarbetspartnern

Vad lockar med Acousort

  • VD Torsten Freltoft är storägare i Acousort med 827 100st aktier och Professor Thomas Laurell äger 1 077 300 st aktier
  • Inväntan av patent godkännande för alla fyra patentansökningar.
  • Acousort har som målsättning att signera ytterligare två avtal gällande OEM-moduler med planerad utveckling 2017 och 2018.
  • De företag man skrivit avtal med kring OEM-moduler lockar med stora anställningssiffror och därmed stor omsättning och potential för Acousort att nå ut till den marknaden.
  • En produkt och en affärsidé byggd på redan finansierad, världsledande forskning av professor Laurell.
  • VD för Acousort har tidigare varit VD för ett danskt företag som växte till 100MSEK i omsättning och såldes till en stor internationell aktör.
  • Peter Benson på SVD Börsplus som vanligtvis är väldigt restriktiva med sina rekommendationer har i ett optimistiskt scenario satt en rekommenderad värdering på 180MSEK, förutsatt att företaget når de mål de satt. Den värderingen är alltså mer än 100% från dagens börsvärde då de har en riktkurs på 24kr.
  • PM Acousort har sagt att man ska vara aktiv på att förmedla till sina ägare vad som händer i företaget Det såg vi nyligen när de kom ett pm att det flyter på enligt förväntningar.
  • Försäljning Acou Trap 2017 beräknas bli 10st enheter 2018 beräknas det bli 20st enheter vilket är en stor ökning från 2016 (4st enheter)
  • Försäljning Acou wash 2017 beräknas bli 6st enheter 2018 beräknas bli 10st enheter
  • (Acou wash var i slutskedet av sin produktutveckling när Acousort introducerades på börsen och beräknades vara helt klar under Q4 2016).
  • Q4 2016 levererades en AcouTrap 2.1 till ett stort internationellt Life Science-bolag – en viktig milstolpe enligt Acousorts ledning gör att många fler får möjlighet att använda företagets produkter.

-----------------------
Källor:
http://acousort.com/wordpress/wp-content/uploads/2016/11/AcouSort-Teaser-Webbversion.pdf
https://aktietorget.se/finwire/NewsItem.aspx?guid=FWS000F1F8&Language=1
https://www.youtube.com/watch?v=LtqqfwmASJU
http://www.svd.se/sortera-in-acousort-bland-de-battre-forhoppningsbolagen#sida-2
------------------------------
Detta bör enbart ses som ett tips och jag tar för givet att man är insatt i de risker som följer vid aktiehandel.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?