Post entry

Domaren har blåst för straffspark....

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

.....och visar ut målvakten!!!

Spelaren som stiger fram till straffpunkten för att slå straffen i öppet mål är Staffan Hanstorp, VD och koncernchef för konsultbolaget Addnode. Efter dagens överraskande starka rapport ser han ovanligt självsäker ut och risken för att han skall lyckas snubbla runt och mot förmodan sparka bollen över hela fotbollsplanen och in i eget mål måste därför anses som obefintlig. Sannolikheten för att han däremot skall lyckas få bollen in i det öppna målet är nästintill 100 %!

Bland publiken tycks det dock ännu finnas några som inte blivit övertygade om att Addnode kommer att ta hem matchen. Men sedan matchstart har det dock hänt en hel del och lagkapten Hanstorp har redan bytt ut trötta ”media”spelare till förmån för hungriga nya förmågor nyligen värvade från Sikroma och Solution Provider. Med en backlinje därtill bestående av stabila spelare från Technia och Ida Infront finns det inte heller någon oro för att höjdbollarna skall passera då just försvarslinjen kontinuerligt fortsätter att bevisa att de har huvudet på skaft.

Det finns knappast heller någon anledning till oro om man studerar den bokslutsrapport som Addnode presenterade idag. Med en omsättning på 243,0 MSEK (188,2) och ett rörelseresultat på 27,3 MSEK (20,5) för det fjärde kvartalet har VD Hanstorp all anledning att känna sig självsäker och man kan bokstavligen säga att i denna match har Addnode ”marginalen” på sin sida. Med det förlusttyngda affärsområdet Media avyttrat har det sannerligen börjat synliggöras rejält av den goda fyllning som hittills varit gömd inuti gräddtårtan. Resultatet per aktie för kvarvarande verksamhet uppgick under kvartalet till 1,31 SEK* (0,90) med ett kassaflöde från den löpande verksamheten på hela 46,0 MSEK (30,4). Som en extra liten dekoreringsjordgubbe föreslår styrelsen även en utdelning på 1,00 SEK per aktie, plus en extrautdelning på 0,35 SEK. Noterar man ytterligare att kassan uppgår till ca 110 MSEK och det Egna kapitalet till 22,50 SEK per aktie är det alltså en rejäl gräddtårta som står redo att avnjutas.

Att därtill Hanstorp vågar sticka ut hakan och estimera ett starkt 2008 för Addnode innebär att dojan är välsnörd vid hans fot och med hjälp av en ovanligt stark medvind kommer lagkapten Hanstorp slutligen att placera bollen hur säkert som helst i mål, för den går heller knappast över då även ribban höjts med fokusering på fyra tillväxtområden!

Grattis Addnode!

* I resultat per aktie ingår uppskjuten skatt med 12,1 MSEK(0,56/aktie)

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?