Post entry

Aerocrine genombrott, läs detta!!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Detta kan vara en elefant när marknaden släpps lös. Har följt bolaget något år och nu verkar det hända saker. Häng med på resan upp!

Aerocrine släpper detta meddelande idag den 11/1. Detta är bara början på något mycket stort. Vi kommer att se flertalet liknande nyhetsbrev snart från hela världen.

---------
Mississippis Medicaid inför kostnadsersättning för användning av Aerocrines inflammationstest vid astmabehandling följande ATS riktlinjer
2012-01-11

SOLNA, Sverige - 11 januari, 2012 - Aerocrine AB (OMX Nordic Exchange: AERO) meddelar idag att sjukförsäkringsprogrammet Mississippi Medicaid inför kostnadsersättning, så kallad reimbursement, för inflammationsmätning med hjälp av FeNO. Detta innebär att läkare i 29 stater plus District of Columbia nu har möjlighet att erbjuda det kostnadseffektiva testet för att kontrollera astma hos sina patienter.

Delstaten Mississippi har inkluderat inflammationsmätning med hjälp av FeNO i Medicaids sjukförsäkringsprogram och kommer därmed att täcka kostnaden för testen under CPT-koden 95012 Nitric oxide expired gas determination från och med den 1 januari 2012. Denna förändring kommer att ha en positiv effekt för tusentals patienter i Mississippi.
Astma är en kronisk inflammatorisk sjukdom i luftvägarna och idag finns över 300 miljoner astmatiker världen över, varav många är barn. Utandad kväveoxid (FeNO) är en markör för den bakomliggande inflammationen i luftvägarna i samband med astma och Aerocrine har utvecklat en metod för att snabbt kunna mäta denna inflammation. Med ett enkelt, kvantitativt och kostnadseffektivt test kan läkaren inom två minuter få fram information om patientens inflammation i luftvägarna.
"Med inflammationsmätning med hjälp av FeNO har vi ett verktyg som hjälper oss att få kontroll över våra patienters astmasymtom och därmed kan de återgå till ett normalt och aktivt liv snabbare än tidigare", säger J. Marc Majeure, överläkare inom barn- och lungsjukdomar på Blair E. Batsons barnsjukhus. "Jag är glad över Medicaids sjukförsäkringssystems erkännande av inflammationsmätning med hjälp av FeNO. Erkännandet är ett bevis på att de inser att det är ett användbart verktyg vilket kommer förbättra livskvaliteten för astmatiker i Mississippi och att det på lång sikt blir en kostnadsbesparande åtgärd.”
Nyligen publicerade USAs ledande vetenskapliga organisation för sjukdomar i andningsorganen ATS (American Thoracic Society) kliniska riktlinjer för användning och tolkning av inflammationsmätning med hjälp av FeNO för astmatiker. ATS riktlinjer tas fram för att ge vårdpersonal tillgång till senaste behandlingspraxis och säkerställa patientvård av hög kvalitet. Riktlinjerna rekommenderar speciellt användningen av FeNO för:

- Diagnostisering av den inflammation som orsakar den vanligaste typen av astma, samt för att ge objektiv information för att förbättra diagnostiseringen av astma

- Avgöra huruvida patienter med kroniska luftvägssymtom kommer att svara på en behandling med kortikosteroider, den vanligaste typen av antiinflammatoriska läkemedel.

- Övervaka inflammationen i luftvägarna hos astmatiker samt att se hur patienten svarar på föreskriven kortikosteroidbehandling.

"Publicerade bevis i kombination med ATS nya riktlinjer är den främsta anledningen till att försäkringsbolagen nu ser över sina bestämmelser vad det gäller kostnadsersättning", säger Dr. Kathy Rickard för Aerocrine. "För alla astmapatienter, och särskilt när det gäller barn, bör steroidbehandling endast användas när den verkligen behövs. Det mest kostnadseffektiva sättet att testa för inflammation i luftvägarna och behovet av steroider är med Aerocrines NIOX MINO."
"Att det nu finns en biomarkör som ger både patienten och läkaren information om det bästa sättet att ge vård är ett betydande framsteg som hjälper patienten att få och även behålla kontrollen över sin astma", säger Stuart Stoloff, läkare och avgående ordförande i styrelsen för Allergy & Asthma Network Mothers of Asthmatics.

För mera information, kontakta:

Scott Myers, VD Aerocrine AB, telefon: 0768-788 379

Chip Neff, president, Aerocrine Inc., telephone +1 (919) 696 4267

Om Aerocrine

Aerocrine AB (publ.) är en medicinteknisk koncern fokuserad på förbättrad behandling och kontroll av patienter med inflammation i luftvägarna. Som föregångare och marknadsledare inom mätning och uppföljning av luftvägsinflammation marknadsför Aerocrine produkterna NIOX® Flex och NIOX MINO®. Båda produkterna möjliggör en snabb och tillförlitlig kontroll av det inflammatoriska tillståndet i luftvägarna och kan därmed spela en kritisk roll för en mera effektiv diagnos, behandling och uppföljning av patienter med astma. Aerocrine är baserat i Sverige med egna dotterbolag i USA, Tyskland och England. Aerocrines aktie noterades på Stockholmsbörsen den 15 juni 2007. Informationen är sådan som Aerocrine AB (publ) ska offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande den 11 januari, 2012 kl 08.00.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?