Post entry

Alligator Bioscience - besparingspaket utan att tappa takt

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Alligator tillhör de stora förlorarna det senaste året. Men mot bakgrund att orsakerna varit oro för emission samt till viss del marknadens alltför ytliga analyser efter att J&J lämnade projektet 1013, så befinner sig aktien på en unikt intressant värderingsnivå nå. Flera frågetecken reddes ut igår, då bolaget presenterade ett besparingspaket samt svarade på efetrsföljande frågor vid telefonkonferensen.

Gårdagens annonsering av besparingar med efterföljande telefonmöte och gick många förbi, men innehöll vital information där en stor del av det senaste årets krasch i aktien kopplats till oro för finansieringen samt kopplat till det avbrutna samarbetet med J&J.

Vid telefonkonferensen igår svarade VD tydligt på frågor om en del av detta och viktig information framkom

  • Burnraten som legat på ca 230mkr per år kommer med effektiviseringarna inom främst den prekliniska verksamheten, ni att minska till ca 150 mkr per år. Personalbesparingarna består av endast viss del av dessa (ca 12 positioner fördelade jämt inom organisationen). Finansieringen kommer minst att räcka till q4 2021 med den takten.
  • VD sa rakt ut att licensavtal är det främsta spåret för fortsatt finansiering , och att en ev emission i framtiden inte är aktuellt på dessa låga aktievärdenivåer
  • Det främsta spåret för fortsatt finansiering är alltså att de nu ökat takten med diskussioner om att licensiera ut flera projekt (bl a 2 av de värdefullaste projekten 1013 och 527)
  • Att man minskar takten inom prekliniska verksamheten, innebär inte mindre chans till att kapitalisera på projekt inom bolaget. Detta eftersom man bara ändrat strategin tillfälligt: istället för att fortsätta just nu med allt dyrare studier i de olika faserna, så kommer nu en rad substanser från de bakre leden i forskningsavdelningen - som kan utlicensieras i ett tidigare stadie. Alltså en strategi som kan ge fler affärer med mindre risk
  • Man har kliniskt material för att genomföra alla sina pågående kliniska studier i nuvarande fas och till och med i nästa fas, och är alltså inte alls beroende av produktion av kliniskt material, vilket nu har negativ effekt för så många andra bolag i sektorn
  • Gällande den otroligt viktiga och värdefulla 1015, så kommer den minskade rekryteringstakten egentligen inte ha så stor verkan, eftersom intresset tidigare varit så stort från klinikerna för att vara med i studien, och då man egentligen legat före i sin timeline. Man ligger sedan februari på en dosnivå som är dubbelt som för Yervoy och man doserar varannan v till skillnad från Yervoy som p g a sin toxicitet doseras var 3e. Toplinedata från denna mycket viktiga studie kommer att rapporteras i enlighet med tidigare annonserade tidsmål bekräftar nu VD, men redan vid kommande kvartalsrapport så sa Per att den uppdatering om pågående dosnivåer kommer.

//

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?