Post entry

Hexagon: Insiderköp bådar gott

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Hela 14 st av Hexagons insynspersoner har runt årsskiftet 2011/2012 köpt optioner. Trimbles starka resultat kvartal 1 2012 med en ökning av omsättningen med 31% och en ökning av vinst per aktie med 36% bekräftar den kurspotential som finns i Hexagon. Investmentbanken Bank of America Merrill Lynch ser vidare potential för Hexagon-aktien att nå 200-260 SEK på tre års sikt, framgår det av analysen 2012-04-13.

Insynspersonerna tror stenhårt på bolaget och de har nyligen förvärvat optioner för 10 SEK per styck. Dessa optioner berättigar var och en till förvärv av en B-aktie i Hexagon AB till ett pris om 124 SEK per aktie. Anskaffningsvärdet per aktie kommer vid nyttjande av optionerna vara 134 SEK per aktie (att jämföra med kursen idag 137 SEK). VD Ola Rollén går i fronten med fyra andra från ledningen och har köpt 300 000 st optioner per person och kommer att ha betalat för sina respektive aktieposter hela 40,2 MKR vardera om de nyttjar optionerna senast 31/12 2015. En ledning som tror så mycket på sitt bolag är en trigger och en dröm för en aktieägare.

År 2007 satte ledningen upp ett antal finansiella mål. De ville dubbla omsättningen för kärnaffären samt öka rörelsemarginalen till 20% senast till december 2011. I och med bolagets resultatufall 2011 kan vi konstatera att bolaget nått de målen. De har nu satt nya finansiella mål där nettoomsättningen ska öka till 3,5 miljarder EUR från nuvarnde 2,2 miljarder EUR och att rörelsemarginalen ska förbättras från 20% till 25% före utgången av 2015. Vinsten är stigande och i kommentarer till Q2 2011 sa CEO Ola Rollén att rörelsemarginalen redan ligger på 23% Q2 om man rensar för sådant som skall bort. Hexagons mål är att 2015 nå en rörelsemarginal på 25%, vilket känns fullt nåbart om trenden fortsätter.

Det som också är en trigger är konkurrenten Trimbles starka resultat första kvartalet 2012 med en ökning av omsättningen med 31% och en ökning av vinst per aktie med 36%. Trimbles CEO Steven W. Berglund, som gratuleras till en mycket stark kvartalsrapport av analytikerna på webcasten, citeras i rapporten:

"Första kvartalets intäkter och vinster etablerar nya milstolpar för Trimble. Vi är särskilt glada för den fortsatta förbättringen av marginalerna. Marknadslägena var generellt stabila i hela världen, även om de europeiska marknaderna fortfarande är osäkra och där också kommersiellt och bostadsbyggande är svaga. Sammantaget är att resultaten för det första kvartalet stärker vår optimistiska prognos för helåret. "

Investmentbanken Bank of America Merrill Lynch har nyligen höjt riktkursen till 160 SEK inom ett år för Hexagon-aktien, och på tre års sikt så ser investmentbanken en vidare potential för Hexagon-aktien att nå 200-260 SEK. Skulle Hexagon-aktien nå denna potential, så ser det riktigt bra ut inte bara för aktieägarna utan även för ledningen. CEO Ola Rollén och de andra fyra frontarna skulle med optioner, aktieköp och en lyckad avyttring i detta intervall kunna vardera tjäna mellan 20-38 MKR inom tre år.

En koncernledning med anställda som vill vara och är resultatorienterade, prefessionella, innovativa, entreprenörer och engagerade samt sätter kunderna i fokus så är det fullt möjligt att nå denna kurspotential. De har lyckats nå sina finansiella mål tidigare, de är mer motiverade och mer erfarna än tidigare. Det finns mycket som talar för att Hexagons bästa tid ligger framför oss.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?