Post entry

Appspotr – Fått upp farten rejält !

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Danska och norska vätgasraketer i all ära men det är riktigt kul att se att även vissa inhemska aktier som man ”småtjatat” om nu fått upp farten. Ett sådant exempel är Spotlightlistade techbolaget Appspotr som sedan november släppt inte mindre än 14 PM och där kursen dragit 100 % på en månad.

Och trots detta gedigna momentum så uppgår börsvärdet till blott 93 m SEK. Då ska vi ha i åtanke att dom stora investeringarna nu är gjorda på Appspotr 3 plattformen och att det nu från och med nu bör vara rena skördetiden på den snabbt växande Low-code marknaden.

Bakgrund

Med den nya Appspotr 3 plattformen så går det nu fortare än någonsin att skapa skräddarsydda applikationer. Och det fina är att det för kunden ingår drift, support, underhåll och kontinuerlig vidareutveckling av plattformen. Vad som nu är bra kommer m a o bara bli bättre och bättre.

Följande målgrupper är identifierade för Appspotr 3

1 Partners som distribuerar eller säljer applicenser till organisationer på sin marknad eller i sin branschvertikal.

2 Organisationer som levererar appar till sina kunder externt och internt.

3 Samarbetspartners som öppnar upp kanaler mot sina egna kunder genom integration med deras system och digitala tjänster .

Low-code är ett enormt tillväxtområde som förväntas omsätta stora summor dom närmaste åren.

Utmärkta nyheter

Vad gäller släppta nyheter sista månaden så kan vi ta ett axplock här:

I tisdags kommunicerades att det nu går att få språkstöd till plattformen vilket underlättar för kunderna att gå globalt:

https://spotlightstockmarket.com/sv/market-overview/nyheter/nyhets-artikel/?id=65479&publisher=370

Offentliga sektorn är ett prima kundsegment och 26 nov meddelades det att var 10:e kommun nu är kund hos Appspotr:

https://spotlightstockmarket.com/sv/market-overview/nyheter/nyhets-artikel/?id=65248&publisher=370

Bra tillväxt av partners som i sin tur säljer in plattformen:

https://spotlightstockmarket.com/sv/market-overview/nyheter/nyhets-artikel/?id=64903&publisher=370

Handelsplatser är ytterligare ett utmärkt kundsegment för Appspotr:

https://spotlightstockmarket.com/sv/market-overview/nyheter/nyhets-artikel/?id=64283&publisher=370

Framgångsrikt optionsutfall möjliggör kraftfull satsning

En god likviditet är A och O för den här typen av techbolag som då kan skala upp ordentligt.

Enligt senaste kvartalsrapporten så hade Appspotr 11,1 m i kassan per sista sep. Kikar vi framåt ser det väldigt bra ut och detta p.g .a att aktiekursen har satt fart. Det finns nämligen knappa 66 m teckningsoptioner som förfaller till lösen i februari. Sedvanlig 30 %:ig rabatt åtnjutes för att lösa dessa och vi har ett minimigolv på 20 öre samt ett maxtak på 80 öre. Fortsätter kursen upp och alla optioner tecknas till högsta lösenpris rasslar det in nästan 53 miljoner på Appspotr:s konto. I prospektet daterat maj står det att 70 % av optionslikviden kommer användas för att stärka försäljningsorganisationen och resterande 30 % kommer satsas på marknadsföring. Snacka om att man m a o kommer fortsätta den aggressiva nyrekrytering som redan påbörjats vid ovanstående kapitalinjektion !

VD och ordförande har köpt in sig tungt.

Insynshandeln ser väldigt intressant ut. För ett drygt år sedan tokdrog kursen när det kom ut att ordförande Peter Wendel via de ägarbolag han är delägare i shoppat inte mindre än 2 531 782 st aktier.

Och VD Patric Bottne är en riktig ”börspilot”, ( VD som äger ett stort antal aktier i sitt egna bolag).

Enligt prospektet så ägde han innan senaste emissionen 1 077 630 st aktier och 1 822 042 st i delägande via andra bolag. Och så sent som i onsdags gjorde han ett nytt insynsköp !

Spännande fortsättning

Det blir oerhört spännande att fortsätta följa Appspotr:s resa mot destinationen att bli en tung aktör inom den expansiva Low-Code marknaden.

Bästa Hälsningar

Carpe Diem

 Breaking news

Ps Så sent som idag släpptes det PM där Appspotr berättar att man fortsätter att växa sitt partnernätverk med fler anslutna partners:

https://spotlightstockmarket.com/sv/market-overview/nyheter//nyhets-artikel?id=65598

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?