Post entry

Är det läge att swingtrada?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Den senaste tiden har det varit svårt att släppa tankarna på swingtrading. Trots att man påminner sig själv om att köp och behåll är bättre/mindre riskabelt på sikt gör sig dessa swingtankar påminda när börsen åker upp och ned likt en jojo.

Att det kommer fortsätta vara häftiga rörelser ser jag som ett troligt scenario. Det råder mycket osäkerhet och nya orosmoln bolmar upp ganska tätt inpå: situationen i europa, HQ, BP, USAs budgetunderskott m.m.. Marknaden tycks reagera kraftigt men så vänder det upp för att sedan vända nedåt igen då nästa moln dyker upp.

Kan man nyttja oroligheten till sin fördel?

Det kan man nog. Hur? Det har nog andra bättre teorier om men jag kan inte släppa tankarna på swingtrading.
Mina funderingar bygger inte på att man skall sälja av sitt hela innehav. Det sträcker sig inte heller längre än till papper man är intresserad, kanske vill man öka eller hitta en ingångsnivå man är bekväm med. På det sättet gör det inte så mycket om man fångar kniven lite för tidigt så att säga. De värdepapper jag främst har i åtanke för egen del är HM, Öresund, Kinnevik, Skanska och Kungsleden. Redeyes läsare känner nog till dessa bolag redan och förstår förmodligen varför dessa kan tänkas vara intressanta. Resonemanget ser ut som så att även om dippen fortlöper är dessa papper inte oerhört övervärderade i dagsläget, dessutom har de relativt god utdelningshistorik. Är det läge att gå in nu? Inte än. Mina tentakler indikerar att nästa vecka kommer fortsätta nedåt.

Så när är det läge att ta in dessa papper? Det får var och en avgöra men mina nivåer ser ut som följande:

Öresund: < 115 kr
Kinnevik: < 115 kr
Skanska: < 110 kr
Kungsleden: < 42 kr
HM: < 215 kr

Vänligen notera att det här är siffror som kommer från en nybörjare, en som varken är kunnig inom varken FA eller TA. Siffrorna är helt enkelt egna noteringar från den senaste tidens rörelser på börsen. Att följa dessa råd är antagligen både dumt och riskabelt. Med det sagt: det ser vingligt ut framöver och jag tycks inte vara stark nog att släppa mitt resonemang.

Hur gör ni nu när det stormar?

Sitter ni still i båten, har ni hoppat av och ser lugnt på när det skvalpar eller funderar ni likt mig, att försöka surfa på vågorna men kan riskera en kallsup eller två tack vare tron på att vi trots allt är på väg ut ur stormen?

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?