Post entry

Aspire Global höjer kraftigt sina finansiella mål

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Aspire Global är ett företag som driver och äger cirka 65 olika onlinecasinon, dels genom B2B och också genom B2C där Aspire Global själva äger bolagen. Utöver detta har bolaget ett tredje ben att stå på vilket är egen spelutveckling, denna del satsar bolaget nu extra mycket resurser på just nu. Idag finns över 200 spel i portföljen varav storsäljaren är jackpot spelet Redeem The Dream. Bolaget har senaste två kvartalen kommit in med väldigt starka rapporter, långt över samtliga förväntningar och prognoser. Den organiska tillväxten senaste kvartalen har Y/Y legat på 48% och vinsten legat på strax över 50% upp Y/Y. Marknaden har inte alls gett aktiekursen den utveckling som bolaget förtjänar sett till resultaten. Detta beror på att marknaden varit skeptiska till den kraftiga resultat förbättringen, och räknat med att fotbolls VM och den nya sportboks vertikalen varit anledningen till resultatförbättringen och bolaget nu går tillbaka till sina tidigare nivåer. Men häromdagen ritades den kartan om, när bolaget presenterade nya finansiella mål för kommande tre åren. Dessa mål bekräftar inte bara att senaste kvartalens starka utveckling var en tillfällighet, utan tvärtom att bolaget förväntar sig att växa kraftigt organiskt kommande 3 åren. Och då behålla positionen som ett av Stockholmsbörsens snabbast växande bolag.

Huvudskälet till att aktiekursen inte hängt med bolagets resultat utveckling, är faktorerna jag nyss nämnde. Att marknaden helt enkelt inte haft förtroende för att den starka utvecklingen i bolaget skall fortsätta, utan marknaden har antagit att fotbolls VM och den nya sportboken gjort resultaten tillfälliga. När vi nu fått svaret svart på vitt, i de uppdaterade finansiella målen att resultaten inte bara kommer fortsätta utan även öka så är detta extremt fina nyheter.

Aspire Global har nu som mål att växa med strax över 100% i organsikt tillväxt kommande 3 åren. Det är väldigt imponerande siffror, som få bolag på Stockholmsbörsen kan jämföra sig med. Därför är Aspire Global utan tvekan ett av Stockholmsbörsens snabbast växande bolag.

Jag har haft förmånen att träffa VD Tsachi Maimon och andra ledande personer i Asprie Global på bland annat kapitalmarknadsdagen och vid flera andra tillfällen. Och Tsachi och personerna runt honom, är riktigt hard workers, det är stenhårt arbete och fokus som gäller. Jag har träffat ledande personer inom Cherry och Mr Greens samt andra spelbolag, och det är som dag och natt mot Tsachi och hans crew. Tsachi och personerna runt honom är riktiga arbetsmaskiner. Notera också att Tsachi har 800 000 optioner, vilket motsvarar 800 000 aktier. Samtliga viktiga personer runt honom har fina optionsprogram. Tsachi har även arbetat sig upp till toppen i Aspire Global, han började för ca 10 år sedan väldigt långt ner i bolaget och har via hård och duktigt arbete jobbat sig upp till VD posten. Han kan med andra ord bolaget utan och innan till vilket är en väldigt viktig aspekt att ha i åtanke. 

VD Tsachi är övertygad om att Aspire Global kommer bli en internationell jätte nu när en spelrevolution sker över hela världen. Där land på land omreglerar spelmonopol, till reglerade marknader precis som Sverige gör 2019. Där flest omreglering i världen sker just nu är i Sydamerika, och det är också den marknad tillsammans med Indien som Aspire Global nu satsar stora resurser på just nu.

Varför så många länder nu reglerar spelmarknader, samt avvecklar spelmonopolen är för att det helt enkelt är för lönsamt att stå utanför. En reglerad spelmarknad in drar in tiotals miljarder i extra skatteintäkter. Länderna har hel enkelt inte råd att stå utanför. Till och med USA som haft ett 10 årigt förbud mot onlinespel öppnade i maj upp för onlinespel, detta efter att högsta domstolen beslutat att det skall ligga hos varje delstat att bestämma huruvida onlinespel skall vara lagligt eller inte. Och bara på ett halv år har ett tiotal delstater redan tagit vara på den möjlighet att få in extra skatteintäkter genom att legalisera onlinespel. Och vi kan defenitiv räkna med att fler delstater tar efter. Vi vet från telefonkonferansen i Q2 rapporten att Aspire Global är mitt uppe i en due diligence, för att etablera sig i USA.

En ordentligt kurstrigger i Aspire Global är att vi precis vilken dag som helst kan få ett PM om förvärv. Vi vet att Aspire sedan i april betalar 7% i ränta på en obligation på 27,5 miljoner euro. Vi vet också att bolaget inklusive likvida med totalt ca 1 miljard att förvärv bolag för. Vi vet också från uttalanden i kvartalsrapporterna att bolaget letar aktivt efter "större" förvärv som de själv utrycker sig. Min spekulation är att bolaget vilken dag som helst kommer presentera ett större förvärv, vad som stärkt den uppfattningen är att bolaget nu gått ut med nya finansiella mål, där bolaget hela tiden understryker organisktillväxt och att prognosen inte innefattar "förvärv". Att bolaget hela tiden använder sig av orden "större förvärv" får mig att tro att något stort förvärv kommer tillkännages inom kort.

Det är för mig en gåta att aktien kan handlas så lågt som runt 50 kr, om vi dels ser på det uppdaterade finansiella målen som ger aktien en kurs på minst 120 kr om bolaget når målen. Men också att bolaget kommer förvärva bolag, och att bolaget har 1 miljard att förvärva för. Kommande pipeline med minst fyra nya partners i Q4 enligt bolagets Q3 rapport.

Ja listan kan göras hur lång som helst, men en annan viktigt aspekt är att VD Tsachi Maimon alltid räknar väldigt försiktigt, han är ingen säljande VD som överdriver och har orealistiska framtidsmål. Utan han är väldigt ödmjuk, och räknar väldigt lågt hela tiden. Detta bevisar bara hur Aspire krossade finansiella målen redan 2019, och uppdatarade nya mål där bolaget skall växa organiskt med över 100% kommande 3 åren.

För att fakta säkra min information vänligen se länkar

http://www.aspireglobal.com/wp-content/uploads/2018/08/AGQ218-final-report.pdf

http://www.aspireglobal.com/wp-content/uploads/2018/03/AGQ318-final.pdf

http://www.aspireglobal.com/aspire-global-presents-new-financial-targets-2021/

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?