Post entry

ASTG - Deltar i mega upphandling

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Advanced Stabilized Technologies Group (ASTG) är ett bolag som just nu står inför en väldigt spännande period. ASTG som har ett börsvärde på ca 50 MSEK och är ett av två bolag som är med i en upphandling där ordervärdet kommer uppgå till otroliga 200-800 MSEK beroende på utfall. Bolaget har även nyss börjat leverera de första beställningarna av sina stabiliserade VSAT antenner till ett ordervärde av 4,6 MUSD.

ASTG är verksamma inom två områden där ordrar på flera gånger nuvarande börsvärde kan komma att presenteras i början av 2019. 

TRÖGHETSSENSORSYSTEM (IMU)

Advanced Inertial Measurement Systems Sweden AB (AIMS) är ett helägt dotterbolag till ASTG som utvecklar, tillverkar och säljer tröghetssensorsystem (IMU). AIMS produkter är avsedda för mätning av rörelser i tre dimensioner och optimeras speciellt för varje kundapplikation. Produkterna har ett stort användningsområde och ingår bl a i ASTG’s antennsystem, men kan också användas i allt från lösningar för förarlösa fordon i gruvor, avancerade stötdämparsystem eller automatiska trimplan för båtar.

ASTG är tillsammans med endast konkurrent kvar i en stor upphandling av IMU:er. Endast slut-tester som påbörjas i januari återstår, därefter kommer ett utfall presenteras.

_Inom ramen för den stora upphandlingen har vår kundanpassade IMU-lösning utsatts för hårda tester som den klarat väl. ASTG kvarstår nu som en av två leverantörer i denna upphandling som får möjlighet att delta i de slut-tester som påbörjas i januari. Vi ser därför mycket positivt på möjligheterna att vinna upphandlingen och att någon form av avtal kommer på plats med kunden under våren 2019”_

Upphandlingen är gigantisk i förhållande till ASTG och dess nuvarande börsvärde på ca 50 miljoner. Marknaden har nu börjat inse hur stort det här är och omsättningen tillika aktiekursen börjar stiga. Aktien har börjat uppvärderas från “bottennivåer” då det ofta tar längre tid för mindre bolag att leverera än vad marknaden har tålamod till att vänta.

“Med den information vi har idag uppskattar vi att ordervärdet för IMU i detta projekt under en femårsperiod uppgår till som lägst 200 miljoner kronor. Volymerna kan mycket väl bli både tre och fyra gånger större. I detta sammanhang vill vi poängtera att större volymer kan komma att pressa priserna samt även öppna för att kunden väljer fler än en leverantör", skriver ASTG.

Skulle det nu visa sig att ASTG vinner upphandlingen eller delar av den kan ni förstå själva vad som skulle hända med aktiekursen. Man kan ju säga att det är 50 % chans och den R/R känns helt sanslöst bra. Räkna med att många kommer vilja ta plats nu när allt närmar sig. Troligtvis kommer vi se en rejäl uppvärdering av bolagets börsvärde kommande tiden.

STABILISERADE VSAT-ANTENNER

ASTG utvecklar, tillverkar och säljer stabiliserade VSAT antenner med hög prestanda för användare inom exempelvis marinen och kustbevakningen. Antennerna, som marknadsförs under produktnamnet C2SAT, är speciellt konstruerade för att stödja satellitkommunikation inom verksamheter som ställer stora krav på elektromagnetisk kompatibilitet, radioprestanda och driftsäkerhet i tuffa miljöer på havet.

ASTG har nyligen inlett serieleveranser av stabiliserade satellitantenner till sin israeliska kund. Avtalet som uppgår till totalt 4,6 miljoner dolllar (40MSEK) och förväntas pågå under hela första halvåret 2019. ASTG hyser också förhoppningar om fler beställningar från samma kund som i så fall innebär att leveranserna kommer att fortgå under hela 2019.

Det är glädjande att antenn-verksamheten börjar ta fart och att ledning är positiva till ytterligare ordrar framöver. Bara för någon månad sedan ökade flertalet insiders på sina innehav. Aktien har kortnamn: ASTG och handlas Nordic MTF till en kurs kring 0,07 kr.

Disclaimer:

Är själv aktieägare i ASTG. All aktiehandel medför en risk. Beslut sker helt på eget ansvar. Det finns en risk att man inte får tillbaka investerat kapital.

https://www.astg.se

https://www.avanza.se/placera/telegram/2018/12/21/astg-astg-har-inlett-serieleveranser-till-sin-israeliska-kund.html

http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=24701

https://www.avanza.se/placera/telegram/2018/12/05/astg-styrelseledamot-okar-innehavet-i-astg.html

https://www.avanza.se/placera/telegram/2018/12/04/astg-vice-vd-okar-innehavet-i-astg.html

https://www.avanza.se/placera/telegram/2018/12/04/astg-astgs-vd-david-svenn-okar-innehavet.html

https://www.c2sat.com

https://www.aims.se

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?