Post entry

Min portfölj - del 2(3)

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Balder är ett svenskt fastighetsbolag med både kommersiella- och bostadsfastigheter i storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö samt på tillväxtorter. Bolagets fastighetsbestånd hade per 30 juni 2010 ett värde om 13,6 Mdkr.

Känner mig fortfarande trygg med detta innehav trots att kursen dragit iväg senaste tiden. Som Ture Tratt skrev häromdagen så handlas bolaget fortfarande under eget kapital och p/e-talet är under 8 sett till aktuell intjäningsförmåga. Om inte något oförutsett inträffar så känns det som att den här aktien kommer finnas i portföljen många år framöver.

Klick Data är verksamma inom utbildnings- och kompetenslösningar. Bolaget producerar och säljer i huvudsak egenutvecklade e-kurser som levereras genom lärplattformen Klickportalen K3. Kunder utgörs primärt av svenska företag, kommuner och organisationer.

Mycket intressant bolag som har återkommande intäkter i form av avtal som förnyas och det gör att marginalen förbättras på kunderna som förlänger avtalen. Nytillströmmningen av kunder fortsätter vara bra och jag gillar bolag som växer under lönsamhet. Sett till senaste bokslutet får jag ett kassajusterat p/e-tal på 5,3 sett till senaste betalkurs på 11 kr. Då ska man ju även beakta att resultatet högst troligt kommer öka en del i kommande bokslut.

Eftersom nettokassan och framförallt likvida medel är en så stor del av balansräkningen tycker jag det är mest rättvisande att använda resultatet före finansiella poster och räkna av 26,3% i skatt när man räknar fram p/e-talet. Jag får då fram 0,96 kr/aktie i vinst. 11 kr minus nettokassan(inkl latent skatteskuld) blir 6,23 kr och därmed ett p/e-tal på 5,3.

Den stora nackdelen med aktien är att handeln i stort sett är obefintlig, men jag ser ingen anledning att gå ur, minst 5% i direktavkastning och bra kurspotential.

Procast Media är ett bolag som jag tror på kommande år. Jag skrev en blogg om dem för några dagar sedan som jag länkar till.

http://bridge.redeye.se/aktiebloggen/procast-media/procast-media-%E2%80%93-dags-att-ta-position

fortsättning följer...

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?