Post entry

Det är långt till februari. Korten på bordet BE Group.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Börskursen för stålgrossisten är nere på bottennivå. Handelsbanken som är långivare till bolaget har dumpat, vräkt ut aktier under lång tid.

Senaste kvartalsrapporten är en fasa att läsa och innehåller väldigt mycket konstigheter.

En tilltagande försäljningsnedgång efter sommaren döljs i medelvärden.

Hur påverkar detta kassaflödet? Kan kassaflödet beräknas på medelvärden för kvartalet ? Hur kan lagret stiga när omsättningen sjunker? Varför kallas valutaeffekter från den finska verksamheten för försäljningsökningar? Varför bokförs anläggningskapital i bolag till salu som likvida medel? Varför redovisas inte åldersstrukturen på leverantörsskulderna? Hur skall godwill posterna i balansräkningen någonsin kunna avvecklas utan massiva avskrivningar? Hur skall avskrivningar kunna ske när det egna kapitalet redan är förbrukat?

Det är långt till nästa rapport och det är uppenbart att informationsunderskott råder och som vanligt blir vi småsparare blåsta.

Tänk om det är så att BE Group i princip har styrs av kreditgivarna idag? Har bolaget klarat av de krav som brukar vara förknippat med en kreditlina?

En titt på balansräkningen i senaste rapporten gör mig tveksam.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?