Post entry

Vinnarbranschen

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Spelbolagsaktier följde med ner när börsen rasade förra året trots att branschen inte är konjunkturkänslig. Återtåget har nu börjat från låga nivåer och det har verkligen visat sig rätt att sitta med dessa aktier och fortsättning följer.

Utveckling hittills 2009 när börsen i övrigt stått stilla:

Betsson + 21 % (rapport 23/2)
Entraction + 47% (rapport 25/2)
Net Entertainment + 46 %
Redbet + 17 % (rapport 26/2)
Unibet + 20 % (rapport 18/2)

Net ent har redan kommit med en kanonrapport och de andra följer snart upp detta. Det fina är att man har ett begränsat investeringsbehov och kan ge feta utdelningar istället.
Marknaden växer starkt inte i Sverige men t.ex i sydeuropa där internetpenetrationen ökar.

Själv ligger jag tung i tre av bolagen Redbet, Net ent och Entraction. Det rullar på bra för alla tre bolagen men min favorit nu av dessa är Redbet främst för den extremt låga värderingen med p/e för 2009 troligvis under 4 när Maltaskatten kickar in. Det innebär att aktien värderas till mindre än hälften av de övriga vilket givetvis kommer att rättas till när kommande rapporter kommer och Mr Market inser detta.

Spelbolagsaktier har alltså varit rätt och det tror jag det fortsatt är. Spel lockar även i sämre tider och arbetslösa har ju mer tid att spela... Intressant är även signalerna på att förbudet i USA ska lättas upp. Detta kan säkert minska den politiska risken i andra länder med när vinden börjar blåsa åt rätt håll...

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?