Post entry

Biolight - Dags för humansidan

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

"Biolight erbjuder en egenutvecklad, patenterad metod och utrustning för avancerad ljusbehandling. Läknings- och återhämtningsprocesser i levande vävnad stimuleras av pulserande ljus. Effekten ger dämpad inflammation, ökad cirkulation, ökad syretillgång och regenerering av vävnad. Metoden används vid läkning av sår och andra inflammatoriska tillstånd samt för snabbare återhämtning efter kraftiga muskelansträngningar."

Efter många års forskning och behandlingar utav djur så sätter Biolight målet att lansera sig på humansidan. Målet är satt att under 2015 kunna lansera nästa generation utav produkten för att förkorta läkprocess utav sår och inflammationer. Målgruppen kommer i början att vara elitmotionärer för att sedan efter tid kunna utvigda målgruppen. Det råder delade uppfattningar om tekniken ens fungerar och många är väldigt tveksamma. Jag går i tankarna att detta kan vara oerhört banbrytande, underlätta för alla diabetiker som får sår och denna studie( http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18172370 ) har fastslagit följande:

"RESULTS:
The mean normalized reduction in pressure ulcer size at week 12 was 0.79 for the phototherapy group and 0.50 for the placebo group (95% confidence interval 0.01-0.53; p=0.039). No serious side-effects were noted.

CONCLUSIONS:
Monochromatic pulsating light accelerates healing in grade II pressure ulcers in elderly patients."

I USA så har FDA godkänt produkten för behandling inom fysioterap men försäljningen i USA kommer inte att komma igång 2014. Däremot så kan 2015 bli ett super-år då lanseringarna på humansidan kan ske i flera länder under samma år. Detta i sig kan leda till oerhörda uppvärderingar och dessa triggers är de största att se fram emot under 2015.

Några citat kring lansering 2015:

"Nästa steg i utvecklingen är att koncentrera sig på humansidan också, vi har tidigare levererat vår produkt till animalissidan. Men det kräver en vidareutveckling av produkten, och den som har den bästa kompetensen till det är Per Olausson Lidö. Han kan inte samtidigt upprätthålla en vd-tjänst och den bästa lösningen blir då att han stiger av vd-stolen och ägnar sig åt nästa generation åt produkten", säger Rolf Börjesson.

"Frankrike är en av världens största hästsportmarknader och de framgångar som svenska ekipage har haft internationellt har skapat ett intresse för Biolight. Det har därför fallit sig ganska naturligt att etablera sig i Frankrike och vi har kommit i gång med försäljningen där nu, något vi hoppas accelererar", säger Rolf Börjesson.

"Vid slutet av året ska vi ha ett positivt kassaflöde, och det är därför som vi ser framför oss att vi kan satsa på nästa område. Vi försöker komma dit så snabbt som möjligt. Däremot gör vi inga närmare prognoser", säger Rolf Börjesson och tillägger att Biolight har finansiella resurser som räcker tills resultatet blir positivt.

-----------------------

Utöver detta så går företaget med vinst efter att ha ökat sin försäljning med 35% och därmed levererat en fin rapport för 3 KV.

"Under augusti och september har Biolight slagit försäljningsrekord. Detta, tillsammans med en mer effektiv styrning och kostnadskontroll, gör att Biolight redovisar ett positivt resultat för det tredje kvartalet, en resultatförbättring med över 1,5 miljoner jämfört med föregående år", säger vd Jenny Carenco enligt delårsrapporten.

Målsättningen för 2014 har varit att Biolights försäljningsutveckling vid slutet av året ska vara i "stadig tillväxt", och att bolaget kan uppvisa ett positivt resultat på månadsbasis.

----------------------

Jag anser att Biolight har något oerhört spännande och nytt på gång. Fysiken har lärt oss att allting i grund och botten består utav energier och ljus, är det då verkligen så konstigt att tänka att vi kan behandla oss med hjälp utav olika ljus? Nej, och studier tyder på att det faktiskt fungerar.

Bolaget handlas just nu för 0.27kr vilket jag anser vara ett riktigt REA-pris. Jag har gått in i aktien och jag sitter kvar tills tidigast 2016. Jag ser en enorm uppsida med många triggers i bland annat försäljning, lansering och banbrytande ny teknik.

Men, det är inte riskfritt någonstans utan hand i hand med den gigantiska möjligheten till reward så finns även en minst lika stor risk att det inte blir något konkret utav det hela, fast det skulle chockera mig ordentligt.

Lycka till!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?