Post entry

Biovica - Nästa Vatornotering redo för kursuppgång

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Biovica noterades i slutet på mars med pompa och ståt. Aktien övertecknades med 370% och många förutspådde en hausse likt Terranets (som vi sett i dagarna nu). Pga av ett iskallt klimat avseende life-science uteblev succén och marknaden lämnade illa kvickt i fördel för annat. Jag tror nu att aktien står inför en oerhört spännande sommar/höst där vi snabbt kan se en dubbling av kursen.

Kort om bolaget:
Biovica är ett medtech-bolag i tidig kommersiell fas som inriktar sig på monitorering av terapi respons vid behandling av solida tumörer. Biovicas patenterade teknologiplattform, DiviTum, baseras på 30 års forskning vid Uppsala universitet och är ett icke-invasivt test för snabb och tillförlitlig bedömning av terapi respons för patienter med spridd bröstcancer.

DiviTum tas i form av ett enkelt blodprov och används för analys av enzymet tymidinkinas(TK), vilket frisätts i samband med celldelning och vars aktivitet har en stark koppling till tumörens tillväxttakt och aggressivitet.

För mer info angående det medicinska hänvisar jag till Babyrage:s blogg för några veckor sedan:

http://www.redeye.se/analys/userreport/biovica-international-substantial-upside-potential

Huvudmarknader:

Marknaden för Biovicas produkt uppskattas till 6 miljarder svenska kronorperår. Detta gäller endast marknaden för spridd bröstcancer av hormon positiv typ, som omfattar 80 % av alla bröstcancerpatienter. Produkte nhar i framtiden potential att användas bredare på ytterligare indikatione rutöve rbröstcancer, något som Biovica redan visat i kliniska studier. Totalt har DiviTum dokumenterats i 13 publicerade kliniska studier på över 2000 patienter,vilket gör att teknologin är väl beprövad.

I dagsläget är det ca 350 000 kvinnliga cancerpatienter i USA och Europa som har möjlighet att få sådana behandlingar. Behovet av att kunna utvärdera behandlingseffekten bland dessa patienter är stort.

Dels för att patienterna ska få en effektiv behandling och inte utsättas för onödiga biverkningar, dels för att samhället ska få en kostnadseffektiv cancervård. I USA uppgår kostnaden för behandling med CDK4/6 hämmare till cirka 10000 USD per patient och månad.Motsvarande kostnad för svenska patienter är ca 34000 SEK per månad. Med Biovicas test kan effekten av insatt behandling utläsas redan efter 2-4 veckor jämfört med 2-4 månader med dagens standard metoder.

Detta har Biovica visat tillsammans med Washington University i ett abstract som presenterades på världens största bröstcancer konferens i San Antonio, USA, december 2016. Dessa resultat till drog sig mycket intresse,främst från ledande bröstcancer onkologer i världen men även fråndestörre läkemedelsbolagen. Biovica kommer att fortsätta med ytterligare kliniska samarbeten liknande det med Washington.

Lock up-avtal

Styrelsen samt samtliga ledande befattningshavare i Biovica ,vilka innan emissionen tillsammans innehar cirka 37,8 procent av aktiekapitalet och rösterna i Bolaget, har genom avtal ingångna i februari 2017 gentemot Vator Securities åtagit sig att under 360 dagar från första handelsdagen.

Investmentcaset Biovica

Jag tänkte lite kort i punktform presentera varför jag tycker Biovica är ett bra case på 12-24mån och varför jag anser att marknaden bedömer risken i bolaget fel.

  • Dels är det ju så att Divitum redan är CE-märkt. Att den fungerar på spridd bröstcancer är något som är bekräftat i ett flertal studier. Att man skulle få ett bakslag här ser jag som högst otroligt. Marknaden bedöms i Europa och USA vara ca 6 miljarder SEK. Bolaget har själva varit försiktiga med att prata om marginaler men jag antar att man kommer ha 50-70% i bruttomarginal på Divitum.

  • Ytterligare en fördel som jag ta upp är det faktum att VD Anders Rylander har en bakgrund som managementkonsult. Vad detta innebär är att ledarskap och fokuset kommer vara effektivitet. Både vad gäller organisationen, kostnaderna och vad det är som ska driva bolaget framåt. Att Anders dessutom stoppat in ordentligt med pengar i bolaget och nyligen köpt aktier på 12kr gör inte caset sämre. Jag vet att man både på Vator och inom bolaget är besvikna över kursutvecklingen. Rapporten den 14 juni kan mycket väl bli en vändning på detta.

  • Det som jag också talar för Biovica på denna nivån är att omsättningen gått ner betydligt den senaste månaden. Numera finns det inga större säljare. Det verkar vara få som vill sälja under 11.50kr som numera agerar som någon sorts botten. Jag har själv fyllt på här några gånger.

  • Det är också en del smart-money inne i aktien. Ålandsbanken och danskarna har handlat på sig i emissionen och över marknaden. Dessutom har bolaget fått en köprekommendation med riktkurs 30kr inom 12månader.

  • En ytterligare viktig trigger som markanden helt struntat i är studien som publicerades i början på april. Där bolaget fått fram initial data på att Divitum även går att använda vid behandling av lungcancer. Helt plötsligt öppnar det upp sig ytterligare en marknad.

  • Om man ser till emissionen och kassan var den övertecknad med flera 100% och bolaget fick utan problem in sina 60mkr i emissionen. I dagsläget bör Biovica ha ca 50mkr i kassan. Denna beräknas räcka till 2019. Kan man dessutom fortsätta sälja lite testkit (som man gjorde i början på maj) så kanske det tom räcker lite längre. Det finns således inget nyemissionshot i närtid.

  • Jag har personligen en riktkurs på 20kr innan 2017 är över. Man kommer presentera ett flertal studier under året och jag tror att vi kommer mer försäljning och ytterligare insiderköp. Om man ser till Terranet också tror jag att det kommer spilla över.

  • Vator har i regel hög kvalite på sina noteringar och jag tror att marknaden kan komma att värdera upp Biovica endast av den anledningen. Att man dessutom har en obefintlig klinisk risk med Divitum i bröstcancer gör det högst sannolikt att boalget når del av den adresserbara marknaden. Når de hälften av potentiella marknaden innebär det en årlig försäljning på 3miljarder sek. Viktigt att poängtera är ju att detta endast inkluderar spridd bröstcancer. Tillkommer öven lungcancer ökar den marknaden. De 6 miljarderna inkluderar endast Europa och USA. Min tolkning är att övriga världsmarknaden är minst lika stor.

  • Till skillnad från andra noteringar har Biovica dessutom haft ett oerhört fint nyhetsflöde sedan noteringen.

- https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2017/04/03/biovica-international-ab-divitum-resultat-fran-pagaende-studie-presenterade-vid-aacr.html

- Fin resultat som stärker bilden av att Divitum kan bli ett universal test för fler cancerformer.

https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2017/04/07/biovica-international-ab-biovica-deltar-i-europeiskt-utvecklingsprojekt-for-nytt-cancer-lakemedel.html

- Deltagande i ytterligare test som delfinansieras av Vinnova med 2mSEK.

https://www.avanza.se/placera/telegram/2017/04/20/biovica-biovica-gar-starkt-efter-dansk-koprekommendation.html

- Köprekommendation av en dansk analytiker med riktkurs 30kr!

https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2017/05/04/biovica-international-ab-biovica-erhaller-order-pa-1-msek-for-utvardering-av-nya-lakemedel.html

- Order på 1mkr från globalt forskningsbolag (gissningvis Pfizer som man levererat till tidigare. Ett styrkebesked och något som erkänner Divitums funktionalitet.

https://www.avanza.se/placera/telegram/2017/05/09/biovica-biovica-far-patent-godkant-i-kina-forlanger-ett-patent-i-usa.html

- Förlängt patent i USA och klart med patent i Kina. Viktigt här är att bolaget får patent i Kina. Den marknaden har man inte belyst tidigare. Och alla med erfarenhet av läkemedelsbranschen vet hur viktigt just patenten är.

https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2017/05/22/biovica-international-ab-docent-och-overlakare-samuel-rotstein-blir-medicinska-radgivare-till-biovica.html

- Ytterligare världsunik kompetens som knyts till bolaget.Biovica noterades i slutet på mars med pompa och ståt. Aktien övertecknades med 370% och många förutspådde en hausse likt Terranets (som vi sett i dagarna nu). Pga av ett iskallt klimat avseende life-science uteblev succén och marknaden lämnade illa kvickt i fördel för annat. Jag tror nu att aktien står inför en oerhört spännande sommar/höst där vi snabbt kan se en dubbling av kursen.

Jag tror nu att Terranet kommer dra med sig Biovica då många får upp ögonen för Vator som institut. De hanterar sina bolag med försiktighet och är väldigt picky med vad de noterar. Jag sätter starkt köp på Biovica med riktkurs 20kr till att börja med.

Disclosure: This article is for information purposes only. There are risks involved with investing including loss of principal. I make no explicit or implicit guarantee with respect to performance or the outcome of any investment or projections made. There is no guarantee that the goals of the strategies discussed will be met.

I wrote this article myself, and it expresses my own opinions. I have no business relationship with Biovica International mentioned in this article. Not investment advice. I am not an investment adviser.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?