Post entry

Bitcoin och kryptovalutor som investing

Vad är bitcoin och kan det vara en bra långsiktig investering?

Har blivit intresserad av Bitcoin och digitala valutor senaste tiden. Särskilt under senaste tiden när man ser att aktiemarknaden faller men inte kryptovalutor. Priset rör sig inte tillsammans med övriga aktiemarknaden vilket får mig börja tänka på diversifiering trots den höga risken med Bitcoin och liknande valutor. Läste en intressant text som beskrev historien bakom bitcoin, vad det är, hur det fungerar och allt man behöver veta. Här är ett intressant citat från artikeln där de talar om värdeminskningen med inflation:

"""Banken förvarade då ditt guld åt dig och du kunde med hjälp av sedlar bevisa att du hade en viss mängd guld hos banken. Du kunde även när som helst byta in din sedel för motsvarande guld hos banken. I dag fungerar det inte på samma sätt, den största valutan dollar, lämnade vad som kallades guldstandard redan år 1933. Därefter kontrolleras valutan helt och hållet av deras centralbank och det finns ingen begränsning på hur många sedlar som kan tryckas. Det innebär även att du inte kan lämna in dina sedlar mot guld. En valuta som inte har något underliggande värde kallas en fiat valuta. Hur kan en dollar ha värde om det inte existerar något underliggande värde och utbudet inte är begränsat? Bra fråga.

Detta system ger även centralbanker obegränsad makt att manipulera sin valuta genom exempelvis inflation för att minska värdet. De flesta centralbankerna har som mål att det ska finnas en inflationsnivå på 2% varje år. Det kanske inte låter mycket men det innebär att du har förlorat 50% av dina pengar om 35 år. Vart tog mina pengar vägen? Bra fråga.

Vi besvara dessa frågor och förklarar hur Bitcoin löser dessa problem nedan."""

De pratar även om skillnader mellan kryptovalutor och fiatvalutor för- och nackdelar med båda alternativen. Detta är den bästa källan om Bitcoin har hittat på svenska. Här är sidan jag citerat från: https://cryptorunner.com/sv/vad-ar-bitcoin/

Senaste tiden har bitcoin och ethereum stigit mycket och nedan är senaste tiden uppgång i Bitcoin. Trots att det för de flesta ser ut som en överköpt nivå är den fundamentala analysen god enligt mig. Tror ni att tillfället är dåligt eller tror ni inte alls på kryptovalutor i framtiden? Jag håller nu på att öppna konton på handelsplatser som finns på sidan eftersom det ändå alternativet idag är en ETF som kallas BITCOIN XBT. Problemet då är att du betalar en avgift på 2.5% per år och sedan försvinner inte inflationen på 2% per år. Då behöver man köpa riktiga bitcoins. Jag öppnar för diskussion! Både för den tekniska analysen närmaste månaderna och den fundamentala analysen.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?