Post entry

Björn Borg vs Odd Molly

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Gissa Ordervärdet.
Den 8e april är det dags för odd Molly att presentera ordervärdet för höst/vinter 09.
Räknar man med en blygsam tillväxt på övriga länder och Italien, Tyskland, USA på ca 30% och att tillväxten helt stannar av i Sverige, Danmark och Norge.

Då blir min gissning att vi hamnar på 163 milj i ordervärde, en ökning med 26% från föregående år.

Blir omsättningen på helåret 301 milj kommer vinsten att bli ca 10 kr per aktie vilket är en ökning med ca 15% från föregående år och i skrivande stund handlas aktien i 64 kr, alltså ett p/e-tal innevarande år på 6,4.

Ett bra exempel om man vill försöka förstå potentialen är att jämföra Odd Molly med Björn Borg.
Björn Borg har ett p/e på 14,25 för innevarande år och dessutom faller omsättning och vinst, Q1 kan bli en rysare.

Björn Borg drar sig ur Tyskland, Frankrike och Schweiz vilket måste tolkas som ett misslyckande vidare lägger man ner klädkollektionen som också måste betraktas som ett misslyckande och nu ska man fokusera enbart på underkläder som är ett mycket smalt segment. Efter misslyckandet i Tyskland, Frankrike och Schweiz ska man nu till hösten försöka sig på Italien och Grekland, om man även misslyckas i dessa två länder så är det mer eller mindre en katastrof. USA näms inte i den senaste rapporten vilket måste betraktas som att det inte går som planert. Övriga länders omsättning är blygsamma 8% av den totala omsättningen, Holland stod för hela 43%, att detta inte lyft fram som en enorm risk är för mig en gåta, skulle Hollands tillväxt mattas av eller minska, faller hela Björn Borg ihopa. Att etablera sig på nya marknade tar flera år så något nytt Holland lär vi få vänta på mycket länge.

Aktien lockar inte och min rekommendation blir SÄLJ.

Odd Molly däremot visar fortfarande på tillväxt även om den är mindre än tidigare år. Första halvåret är redan känt och det blev 12% högre än föregående år, e det något marknaden borde vilja ha i dessa tider så är det trygghet. Odd Molly säljer allt från strumpor till Pälsar så kollektionen kan inte betraktas som smal, dessutom är man inne i 41 länder vilket är en enorm trygghet och det går dessutom bra på alla marknader utom Danmark som minskade lite i senaste rapporten. Övriga länders omsättning är 23% av den totala omsättningen, Italien stod för 4,5%, Tyskland 7% och USA stod för 8% av den totala omsättningen. Odd Molly har en enorm potential och handlas till p/e 6,4 i skrivande stund dessutom finns det pengar i kassan, närmare bestämt 13 kr per aktie och en utdelning på 3 kr aktie är bestämt.

Rekommendationen här blir KÖP och behåll.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?