Post entry

Björn Borg vs Odd Molly med 2008års värdering

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Ja sett till senaste tiden så vinner Odd Molly över Björn Borg med hästlängder, om man tänker på aktieutvecklingen. Odd Molly har på kort tid gått från 80kr till 155kr. En dubbling alltså.

Björn Borg har nu gått upp senaste tiden till att cirkulera över 130kr, efter att innan Q2 och därefter ha varit nere under 120kr och dansat och sedan över 120kr och därefter nu över 130kr. ATH i aktien är 159,50kr och sattes i maj innevarande år. Därefter har Björn Borg viasat klass i Q2 med fina siffror och allt talar för att vpa för helåret 2007 kommer landa någonstans över 5kr.

Men nu skulle detta blogginlägg röra Odd Molly och Björn Borg 2008 och tilltänkta vpa. I prognoser på BS har jag förstått att man för Odd Molly väntar sig vpa för 2008 på 5,9kr. Jag räknar på med minst 7,8 vpa för Björn Borg 2008.

För 20008 ger det P/E 26,2 för Odd Molly och P/E 16,8 för Björn Borg. Skillnad i värdering minst sagt. Sedan kan jag tycka det vara lämpligt att Odd Molly ska ha högre P/E nästa år men det är STOR skillnad dem emellan. Om Björn Borg skulle värderas efter samma logik som Odd Molly skulle Björn Borg nu stå i ca 205kr.

Dock vet jag att detta med aktievärdering inte alltid är "rättvist" i det korta loppet. Jag vet också att att Björn Borg kommer återta vanliga fina matchformen. När Björn Borg vilat färdigt (läs när ETS och ENS osv sålt klart), och det kan nog dröja till efter Q3 15/11, så kommer vändningen för Björn Borg och serve esset sitter som en smäck.

Mvh Xavi

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?