Post entry

Ture Tratts memoarer - En skandal

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

"Om det fanns en bok som hette Tures memoarer så skulle den nog vara rolig att läsa. Jag och säkert många med mig ser ju dig som en av tungviktarna här på redeye. Man undrar ju lite hur det gick till att du blev den rika knösen som ligger o fläker på stranden, o trycker i dig en back Singha per dag:-). Ett gott liv, kan fungera som inspiration att plöja lite extra i analysboken när barnspyorna viner över axlarna."

Hehe den här roliga kommentaren kom från signaturen "Kretensaren". Nja hedrande att du vill läsa det men det är nog inte dags för det än...;-) Men ok jag ska ta en teaser:

Jag har sedan skolålder haft ett brinnande aktieintresse. I början gjorde man alla nybörjarmisstag som fanns speciellt så var man för otålig och kortsiktig. I slutet på 2004 kom en nyintroduktion av WBM sedemera Björn Borg som jag tyckte var intressant. Kursen dippade och jag köpte mer och var till slut i stort sett all-in. Sedan hände det overkliga caset blev mycket mycket bättre än jag kunnat ana med en uppgång på över 3500 % på 2,5 år... Det var bara att säga upp sig från kontoret och njuta livet...

Ungerfär samtidigt började jag läsa böcker om Warren Buffett och av Peter Lynch. Speciellt Lynchs böcker är fantastiska aktiebiblar. Jag tycker att det är roligt att skriva lite och det är även bra för mig själv att sammanfatta läget. Det är precis så man ska göra enligt Lynch: "Man ska kunna vakna mitt i natten och kunna dra en monolog på en minut varför man köpt en aktie" ....då är man påläst..och trygg i sin investering...

Framgång föder framgång och gör att man läser och följer med mer. Internet gör att man kan få information samtidigt som andra var man än är. Jag är mycket i Thailand tillsammans med min underbara flickvän som är så långt från rödstrumpa och annat elände som man kan komma...;-) Jag reser mkt i världen och är även en del i Sverige och försöker då tajma med intressanta företagspresentationer och årsstämmor.

Men för att inte få så många jantekommentarer så: Jag vet att jag haft tur och har ett väldigt bra liv och är väldigt tacksam för det.

Så mitt råd till dig "Kretensaren" är torka av barnspyorna från axlarna och ta en promenad till biblioteket och låna böcker om Buffett och av Lynch...;-). Om du har ett riktigt bra case så om inte all-in så spä inte ut det för mycket och det kanske viktigast av allt ha tålamod... Lycka till!

Så till skandalen. Det är väldigt viktigt för aktiemarknaden att man har allmänhetens förtroende att det mesta går rätt till. Det är därför ren skandal att insiderpersoner kan köpa och sälja aktier i sina bolag via kapitalförsäkringar utan att redovisa detta. Jag trodde att det var slöhet från förre ministern att man inte gjorde något åt detta men det verkar inte vara med något om det i nya förslaget till aktiebeskattning om jag förstått rätt Jag hoppas jag missat något i värmen och att detta kommer att ändras för som det är nu är det en ren skandal. Istället jagar FI och EKB småsparare med blåslampa som råkar sälja några börsposter mellan egna depåer..... löjeväckande.

Ha det bra i snöyran. Nu tror jag det får bli en GT för att lugna ner mig efter skandalskriverierna...;-)

Ture

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?