Post entry

360 Holding: höstens raket?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Intressant turnaround case, där tillväxten har accelererat. Man har även gjort ett förvärv av "Prostaker".

360 Holding är ett spelbolag som har en väldigt dålig historia bakom sig, men kan troligen vara en turnaround aktie i år med en väldigt stor potential. Bolaget är idag indelat i 4 verksamheter.

Heypoker

Företaget har rapporterat om betydande omsättningsökningar i Heypoker, I december så hade endast Heypoker en omsättning på 196000 USD, I januari kom ytterligare en ökning på 39% enligt företaget, och i Mars slog man januari rekordet med 25%.

Så endast i Mars omsatte Heypoker troligen 340000 dollar (196000*1.39*1.25). I dagsläget skulle det betyda någonstans i intervallet 2.8-3 miljoner kronor. Ett första kvartal som totalt sätt borde ligga vid 4.3-5 miljoner i omsättning. Detta kan jämföras med 3e kvartalet 2008 som omsatte totalt 2.4 miljoner över alla företagets rörelser.

Pokerpanthers

Företaget meddelade i 3e kvartalet att Pokerpanthers växer stabilt med lönsamhet, och är del av Entractions nätverk vilket är det snabbast växande nätverket i världen senaste året. Enligt Alexa (som uppmäter trafik till olika siter) har trafiken till Pokerpanthers ökat markant senaste halvåret vilket tyder på att även Pokerpanthers växer starkt. Dock betyder inte trafik att det spelas mer, men det kan mycket väl vara så.

Prostaker

Sedan en månad tillbaka är Prostaker till 100% ägda av 360holding och Prostaker har väldigt stor potential. De sponsrar vinnande pokerspelare och tar en del av vinsten, Det finns troligen en väldigt stor skara spelare som är intresserade av att bli sponsrade då det kan utveckla dem som spelare samt att det minskar deras egna risker. Prostaker får intäkter för alla spelare som gör ett försök att bli sponsrade i form av affiliate intäkter, och sponsrar sedan vinnande spelare som de anser kommer ge positiva resultat i längden. Detta är, även vid misslyckade sponsringar, ett väldigt bra sätt att locka spelare till Heypoker och Pokerpanthers, samt att de får affiliateintäkter från de andra siterna de sponsrade spelarna får tillgång till.

Finansbet.

Finansbet har jag faktiskt inte så stor koll på, men företaget rapporterade i 3e kvartalets rapport att de fått ett genombrott och hade från sommaren till oktober höjt aktiviteten med 180%.

Sammanfattning

Företaget går idag väldigt starkt och har en betydande kurspotential. I dagsläget finns 460 miljoner aktier som värderas till 3 öre st, Företaget värderas till 13.6 miljoner kr. Stämmer Enligt pressreleaser från företaget så har omsättningen ökat enormt sedan december och borde ligga på 7 miljoner +- 1 miljon för kvartal 1 jämfört med 2.4 miljoner för kvartal 3 förra året. Ledningen har som mål att visa ett positivt resultat för detta året och har i dagens pressrelease meddelat att de tror på en ordentlig tillväxt med högre marginaler.

Fortsätter dagens tillväxt borde det inte vara omöjligt med ett par miljoner i vinst redan iår för att sedan accelerera ännu mer nästa år. Risken är dock hög och det är troligt med ytterligare nyemissioner för att kunna hålla upp tillväxten. Men potentialen är stor och Om tillväxten fortsätter som den gjort sedan december så dröjer det inte länge innan vi får se kurser mycket högre än dagens nivå.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?