Post entry

Tripep: bra forskning men oroliga finanser.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Bolaget rapporterar mkt lovande studiedata för sitt DNA vaccin mot Hep C, börsvärdet är i nivå med slaktvärde men en finansiell oro råder. Den riskbenägne investeraren ser det som ett tillfälle.

Tripep har senarelagt sin rapport och håller f n på att genomföra en emission som kommer kunna finansiera bolagets verksamhet fram till att ett avtal för bolagets projekt Chronvac C tecknas. Den framflyttade rapporten som nu rapporteras i morgon, har med stor sannolikhet samband med den avrapportering av studiedata från patienter i Chronvac C projektet som vi nu på morgonen fick ta del av.

I dagens PM redovisar bolaget att ytterligare en grupp av patienter som ingår i studien reagerat positivt på Chronvac C, denna gång gäller det högdosgruppen där två av tre patienter med kronisk Hep C, uppvisat hela 99,7 resp 93 % sänkning av virusnivåer i blodet.

Projektet bygger på bolagets DNA vaccin mot Hep C, som administreras med hjälp av s k elektroporering, detta genom samarbete med det Amerikanska bolaget Inovio som är ledare inom området och tillhandahåller tekniken för administreringen och därmed också är delägare i projektet med ca en tredjedel. Vaccinet ges med hjälp av denna teknik för att på så sätt kunna nå in i muskelcellerna vilket annars är ett välkänt problem vid administrering av DNA vaccin.

I den första avrapporteringen fick vi se en signifikant sänkning av virusnivåerna i blodet med hela 95%, vilket byggde på enstaka patient i den sk mellandosgruppen. Dagens rapport gällde som sagt högdosgruppen och vid en närmare titt på tidigare data kan man säga att möjligheterna för positiva data även denna gång var överhängande, trots detta är aktien enormt tillbakatryck p g a en labil finansiell situation. Vid den pågående fas I/II studien ger man som sagt vaccinet i tre olika doser där tidigare presenterade data gäller mellandosgruppen och högdosgruppen. Nu när man utvärderat dessa två grupper kommer man ge vaccinet till en fjärde grupp, där de tidigare två gruppernas resultat avgör doseringen till den fjärde gruppen, med tanke på att man inte redovisat lågdosgruppen kan man anta att effekten i denna inte nått upp till den effekt som noterats i övriga grupper, vilket kan underlätta i dosvalet för den fjärde gruppen.

Man har också påvisat mkt god säkerhet i de redovisade grupperna vilket kan komma att spela stor roll för utfallet i kommande studier, Resultaten har nu generellt givit oss bekräftelsen på proof of concept vilket är en förutsättning för fortsatta studier.

En viktig balans i hela bilden av resultaten är också att det redovisade resultatet egentligen inte behövt påvisa bättre resultat än befintliga behandlingar, utan för en mkt stor del av patientgrupperna är andra faktorer minst lika viktiga vid föreskrivning av vaccinet, såsom; Enklare behandling, snabbare behandling, samt naturligtvis ett konkurrenskraftigt pris..

Det som gör läget extra intressant är nu den extremt låga värderingen av bolaget som är en följd av en mycket hög förtroenderabatt eftersom marknaden ett stort antal gånger blivit besvikna på bolagets sätt att sköta finansieringen av bolagets projekt. Detta innebär att en stark obalans uppstått mellan marknadens värdering av bolagets aktuella projekt samt den faktiska bedrivna forskningen där en rad framsteg gjorts den senaste tiden men där marknaden helt stirrar på den finansiella situationen.

I denna stund håller en emission som bäst på att genomföras som vid fulltecknande torde tillföra bolaget ca 10Mkr och som i kombination med att bolaget alldeles nyligen utlicensierade ett annat projekt, Chronseal, till Kringle Pharma med option att återköpa delar av projektet, och fick vid tillfället en engångssumma om 4 Mkr. Avtalet kommer ge bolaget den tid som behövs för att kunna teckna ett bra avtal för sin Hep C produkt, en följd av utlicensieringen av Chronseal, är också kostnadsbesparingar på 19Mkr. Ska även tilläggas att bolaget för en kort tid sedan även genomförde en riktad emission till kursen 1,25 :-, tål att jämföras med dagens kursnivå kring 0,70:-.

Flera intressenter finns redan enligt bolaget själva till Chronvac C projektet från både USA, EU samt Japan, och positiva data kan förstärka en marknadsreaktion eftersom det bäddar för ett avtal för projektet.

Gällande Chronvac C;

En rad viktiga fördelar i jämförelse med existerande behandlingsformer kan ges, bland de viktigaste noteras;

#Färre och mindre allvarliga biverkningar

#Lägre kostnad än dagens behandling vilket naturligtvis öppnar dörrar för riktigt stora marknader i de icke industrialiserade länderna vilka står för ca 80% av patientpopulationen.

#Läkemedelsmarknad ca 24 miljarder Sek per år med en nästan 20% årlig tillväxt fram till 2012, en stark patentsituation kan också noteras där produkten är skyddad minst fram till 2023

#Nuvarande stort behov av alternativa behandlingsmetoder då 50% av de behandlade patienterna i dag ej botas

Nuvarande värdering av bolaget ligger kring 15mkr, en rimlig värdering av enbart Cronvac programmet bör med de hitills presenterade resultaten ligga kring 100Mkr.

Vid positiva data bör en kraftig uppvärdering av bolaget kunna ske, positiva resultat kommer bädda för ett avtal som kommer ha möjlighet att bli betydande med tanke på det mkt låga börsvärdet, bolaget är det bolag i biotekniksektorn som dras med den allra största rabatten f n, därmed inte sagt att det är omotiverat men ett återställande av rabatten ger enbart det en betydande uppsida.

Ett aktieköp i bolaget kunde fram till i går ses som spekulativ investering inför data och med en hög risk, i detta läget kan man dock säga att risken minskat betydligt.

Vid presentationen av de första data i Juni i år fick vi se marknadsreaktoner som tog aktien till kursnivåer över 4:-. I nuvarande läge är marknadsreaktionerna i förhållande till det modesta, detta till stor del beroende på den finansiella situationen och inte kring forskningsprojektens resultat som ju varit positiva.

Även om större delen av denna genomlysning handlar om Chronvac C, med tanke på dagens presenterade studiedata, så har bolaget ett par andra projekt som i a f kan nämnas lite tydligare;

Bland bolagets övriga projekt återfinns det tidigare nämnda Chronsealprojektet som är en Gel innehållande en verksam tillväxtfaktor HGF, behandlingsmetoden är avsedd att läka kroniska bensår genom att tillföra just HGF som ofta är defekt hos patientgruppen. Kliniska studier har varit framgångsrika och man har uppnått en 60% sårläkning hos 8 av elva patienter i en pilotstudie redan efter en v behandling. I det ingångna samarbetet med Kringle kommer fas II studier genomföras för att utvärdera behandlingsmetoden i kombination med antibiotika, de tidigare studierna visar att Chronseal är mer verksam i en antibiotikafri beredning än man förväntat.. Bolagets ambition gällande Chronseal är höga och den globala marknaden är en BUSD marknad (ca 24 Mdr sek).

Det sista av bolagets forskningsprojekt gäller en plattformsteknologi kallad RAS, I projektet pågår f n arbete kring framförallt HIV där RASmolekylerna fungerar som adapters som omdirigerar befintliga antikroppar i blodet så att de kan oskadliggöra HIV. Bolaget arbetar f n med att ta fram läkemedelskandidater till projektet och även andra applikationsområden kan bli aktuella.

Bolaget rapporterar sin Q3 rapport i morgon och det kommer naturligtvis klargöras lite där kring den finansiella situationen vilket kommer ge anledning till en snar uppföljning av denna genomlysning.

Sammanfattningsvis vill jag rekommendera ett köp av aktien baserat på bolagets forskning samt de nu redovisade resultaten som kan komma att få stor betydelse för bolagets möjligheter att sluta ett bra avtal för Chronvac C, men vill också betona den höga risken vid investering i bolaget som nu också präglar aktien, och som är en följd av den oroliga finansiella situationen. Kanske kan det komma en del klargörande kring denna situation samt kring intresset av den pågående emissionen som vid positiva signaler kan komma att ge kraftiga marknadsreaktioner vid morgondagens rapport.

Den som inte är riskbenägen avvaktar till klargöranden beträffande den finansiella situationen.

M v h

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?