Post entry

Tripep fortsatt bra risk/reward

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Tripep har på kort tid dubblat sin kurs. Är det då för sent att köpa? Nej, det är fortfarande bra risk/reward och nersidan begränsas av den senaste månadens lyckade riktade emissioner.

Tripep har två olika kliniska projekt, Chronvac och Chronseal. Dessa projekt drivs i samarbete med externa partners som tar utvecklingskostnaderna. I gengäld får Tripep andel i framtida vinster om projekten når marknad. Eftersom Tripeps kassa är ansträngd, och förtroendet är undergrävt av tidigare misslyckanden i andra projekt samt ett antal nyemissioner, så är det en mycket bra lösning för företaget Tripep.

Kringle Pharma har upprättat ett europeiskt dotterbolag som ska utveckla Chronseal. Kringle har de finansiella musklerna för att ro projektet i land, och det finns även förbindelser med ett annat japanskt läkemedelsbolag. Chronseal riktar sig mot ett stort problem bland älder, nämligen bensår. Detta gör projektet attraktivt för den japanska marknaden, med en åldrande befolkning.

Chronseal utvecklas i samarbete med Inovio. Inovio har nyligen genomfört en riktad emission som gett Inovio cirka 30 miljoner dollar i förstärkt kassa. Inovios aktie har också gått mycket bra på den amerikanska marknaden. Tripep och Inovio samarbetar också kring RAS-teknologin, så intressanta beröringspunkter finns.

Försök med Chronseal och Chronvac kommer att utvärderas inom de närmsta månaderna (oktober och september, men exakt när resultaten presenteras är inte känt). Positiva preliminära resultat har redan presenterats på konferenser. Det ska bli intressant hur bra resultaten är och hur samarbetspartners reagerar.

Det sista halvåret för Tripep har karakteriserats av kris. Priset på aktien har fallit katastrofalt, framförallt som ett resultat av att en tidigare storägare sålde ut hela sitt innehav, antagligen för att utnyttja förlustavdrag. Efter utförsäljningen var över var marknaden misstänksam mot att ge sig in i aktien.

Företaget fick också en oren revisionsberättelse, som till stor del berodde på tveksamhet om fortlevnadsprincipen kunde tillämpas.

Krisen har till stor del klarats upp genom besparingar och avtal. VD lämnade sin position, vilket är en stor besparing. Utvecklings- och driftskostnaderna kan förväntas gå ner markant i nästa delårsrapport, på grund av den insparade vd-lönen och avtal om utvecklings med ovan nämnda bolag.

Risker som kvarstår är extremt liten omsättning, som gör att investerare inte bör gå in med mindre tidsperspektiv än 6 månader, och tyvärr bör man också vara försiktig med att låsa för stor del av sitt kapital i bolaget. Den senaste tidens emissioner har minskat risken med att sin i kassan, och besparingsåtgärderna och de minskade driftskostnaderna borde leda till att kassan räcker ett tag till.

Möjligheter finns i de etablerade samarbetena. Det är också möjligt att det sker någon slags uppköp, antingen av bolaget eller av något av projekten eller RAS-teknologin.

Som tidigare noterats är varje projekt värderat till långt under projekt i samma fas. En uppvärdering kan komma, och då är flerdubbling av kursen möjlig och till och med trolig vid positiva resultat. Risken är hög, men i förhållande till möjligheterna till uppvärdering anser jag att det är en risk värd att ta.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?