Post entry

Digital Vision: dåliga utsikter

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Digital vision har gjort för det mesta bara förlust dom senaste åren, dom har inget eget kapital och en knakig försäljning. Ett företag som aldrig gör vinst går i regel i konkurs.

Kort om Digital vision

Digital vision sitter på en världsledande produkt portfölj, fast inte ens detta räcker för att Digital vision ska göra vinst. Digital vision har bidragit med material till en hel del succe filmer, t.ex King kong och Superman. Båda filmerna hade en väldigt bra grafik, mycket på grund av Digital visions program. Digital vision har gjort ett antal försäljningar i år, fast för att rädda detta bolag krävs nog mycket mer än så.

Marknaden

För att förstå var Digital vision spelar roll är det ett krav att veta hur det går till från inspelningen till konsumtion. Det finns tre huvudprocesser: slutbearbetning, distribution och konsumtion. Först så sker självklart inspelningen, sedan skickar man vidare det materialet till slutbearbetningen. I slutbearbetningen så redigerar man materialet som man önskar, bildförbättringar, färgkorrigering, specialeffekter, redigering, slutjustering och master.

Allting har minst lika mycket betydelse, och Digital visions produkter täcker en stor del av området.

Digital visions verksamhet

Digital vision är som sagt störst inom slutbearbetnings området, fast även i distributions området har dom satt sina klor. Redan 1992 så skapade dom världens första rörelsekompenserade standardomvandlare tillsammans med ProBel. Detta resulterade senare i en Emmy Award.

Digital vision köpte upp det engelska Nucoda Ltd för ett par år sedan. Där fick dom ett brett produkt sortiment inom slutbearbetnings området, specielt inom färgkorrigering och redigering. Digital visions kärnteknologier utgör grunden för mycket av bolagets produkter.

Kärnteknologierna är uppbyggda på bolagets egna algoritmer för att lösa mycket svåra och komplicerade beräkningsproblem. idag används algoritmerna till att uppnå realtidsprestanda och gör produkternas flexibilitet och funktionalitet bättre.

En av dom viktigaste komponenterna i Digital Visions teknologi plattform är rörelseestimering, och så har det varit ända sedan starten 1988. 1990 patenterade Digital vision PHAME, som var en grupp algoritmer och detta var basen för teknologin. Denna grupp av algoritmer, identifierar rörelsen i objekt och söker efter de bildpunkter som förändras relativt omgivande bilder.

Processen identifierar samma bildpunkt i ett objekt som förekommer på flera efterföljande bilder. Denna bildpunkt kan exempelvis ersätta en skadad bildpunkt och på så sätt förhöja bild kvaliteten.

En ny produkt som Digital vision lanserade år 2007 är pheonix. Det är ett väldigt effektivt restaurerings program som besparar väldigt mycket tid vid restaurering av video och film genom att erbjuda automatisering av arbetet och ökad bildkvalitet via olika programvaruverktyg från DVU- familjen.

Försäljnig och kunder

Digital vision försäljning och marknadsföring sker genom egen personal och ett 20 - tal distributörer. Mer parten av distributörerna är inriktade mot slutbearbetnings området och en del av dom har representerat Digital vision under en lång tid.

Digital visions har hittils mer än 800 kunder. Nettoomsättningen såg ut så här geografiskt sett: 37% USA, 38% Europa, 25% Asien.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?