Post entry

Digital Vision: kärleksdrama eller komedi?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Rekordorder,avslutad rekonstruktion och att den stora strejken i Hollywood har avstannat gör Digital Vision till ett företag med goda framtidsutsikter

Verksamheten

Digital vision utvecklar produkter för bearbetning av filmer, reklam och annan media samt hantering av ljud och bild. Produkterna baseras på matematiska algoritmer och avancerad datorkunskap.

Innan argument för köp framförs vill jag berätta kort om anledningen till kursraset i aktien.

Orsak till kursras

En större strejk i filmindustrin ledde till minskad produktion av filmer, detta fick en hel del företag beroende av filmbranschen att gå omkull. För att betala av sina skulder såldes företagens tjänster till vrakpriser vilket drabbade Digital Visions försäljning.

Smällen blev mångdubblad i och med att denna strejk sammanföll strax innan finanskrisen.

Argument för köp

Den senaste tidens positiva nyhetsflöde bör ses som en köpsignal.

Bland annat lyfts detta som köpargument.

  1. Företagsrekonstruktionen avslutades 31 mars och var lyckad
  2. Företaget kommer att tas bort från observationslistan (pga ovanstående punkt)
  3. Rekordstor order från Indien (9 miljoner kronor)
  4. Inkommande order från Hollywood
  5. Ny ledning har valts

Risker

Digital Vision har dragit på sig förluster flera år på raden. Risken finns att företaget tvingas till en konkurs dock är sannolikheten liten med tanke på den lyckade rekonstruktionen och att nyligen tecknats en nyemission.

Överlevarnas framtidsutsikt

En rad företag har som sagt gått omkull, konkurrensen har minskat samtidigt som Bollywood och Hollywood vinner mark, investeringar görs och nya filmplaner smids. Detta kommer i största sannolikhet leda till en större marknadsandel per verksamt företag och att konkurrens genom pris kommer dämpas ner.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?